Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb gambes que heu de fer sí o sí

En aquest recull us proposem un seguit d'elaboracions amb aquest crustaci de carn rogenca perquè pugueu renovar el menú d'aquestes festes

CUINA.CAT

20/12/2021

És innegable que el marisc fa Nadal, ja que –tot i que els plats estrella de les festes són la carn d'olla i els canelons– en els entrants dels infinits àpats que celebrem o, fins i tot, a la nit de Cap d'Any, mai no hi falten productes com els musclos ni, sobretot, les gambes. Tanmateix, els acostumem a servir de la manera més senzilla possible: al vapor o, en el cas de les gambes, a la planxa. Des de CUINA, doncs, us volem proposar un seguit d'elaboracions en què donem un protagonisme absolut a la gamba, l'animal marí de carn gustosa i de to rogenc. Tenint en compte que a finals de desembre i a principis de gener ja en podreu començar a trobar als mercats en quantitats més grans, hem pensat que podríeu necessitar idees noves i delicioses.

 

01 Calamars farcits de gambes i albergínies

Calamars farcits de gambes i albergínies

Calamars farcits de gambes i albergínies

Començarem la nostra llista amb un parell d'entrants creatius i gustosos elaborats amb gambes. En aquest cas, farcirem els calamars amb una barreja de gamba i albergínia (el joc de textures i sabors serà el punt fort de l'elaboració). Si en cuinar-lo creieu que el podeu servir com a plat principal, en comptes d'entrant, també és una opció possible.

 

02 Carbassons farcits de verdures i gambes

Carbassons farcits de verdures i gambes

Carbassons farcits de verdures i gambes

Amb la recepta de Norai Raval, ens trobem amb una tècnica i una situació semblants a les del plat anterior. Abans farcíem marisc amb verdures i crustacis i ara farem el mateix, però a la inversa: buidarem un carbassó i l'omplirem de gambes amb verdures. Depenent de la grandària del carbassó i de la quantitat, també podeu servir l'elaboració com a plat principal.

 

03 Botifarra amb gambes

Botifarra amb gambes

Botifarra amb gambes

A tots ens agraden els 'mar i muntanya' perquè, si s'aconsegueix un bon cuinat, tenen un gust molt característic que agrupa dos mons molt diferents a simple vista. Per això us animem a provar aquesta recepta d'Ada Parellada que és una delícia.

04 Llenguado amb gamba vermella

Llenguado amb gamba vermella

Llenguado amb gamba vermella, llima, citronel·la i gingebre

Si abans us hem proposat una elaboració amb calamar, ara us en presentem una amb llobarro, tots dos productes de temporada, ja que sempre és important consumir d'una manera conscient, sobretot quan parlem de peix. Cal tenir en compte que aquesta elaboració destaca pel joc extrem de sabors entre la llima, la citronel·la, el gingebre, el llenguado i la gamba vermella –és a dir, productes amb molt de caràcter i personalitat.

 

05 Amanida d'escarola i còctel de gambes

Amanida d'escarola i còctel de gambes

Amanida d'escarola i còctel de gambes

Acabem amb un plat una mica més lleuger que els anteriors. Presentarem una base d'escarola amb un còctel de gambes cremós per sobre que dotarà l'elaboració de textura i sabor.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: