POL MARTÍN DE HARO
30/04/2021La magrana és una d'aquelles fruites amb les quals us haureu de carregar de paciència per poder extreure'n les llavors. El resultat, no obstant això, valdrà la pena. I és que el seu sabor agredolç i les saludables propietats que té valen tot el temps del món. És rica en vitamines B i C, com també en ferro i calci. A més, és baixa en calories! Així doncs, us proposem unes quantes receptes amb què podreu gaudir d'una de les fruites més refrescants del mercat.
Estofat de cérvol, moniato, espinacs i magrana Becky Lawton
Un clàssic de muntanya de zones com el Ripollès. És hora de preparar un plat de xup-xup d'aquells que tant ens agraden amb una carn de caça, el cérvol. Ideal per a estofats o guisats, combina molt bé amb sofregits preparats amb vegetals com carbassa, espinacs, pastanagues i ceba. No us oblideu del llorer o la canyella, imprescindibles pel seu aroma i sabor característic que donen un punt especial a aquest tipus de plats. El punt final el posaran les llavors de la magrana. Seran tota una explosió de sabor agredolç que us sorprendrà gratament.
Pastís de formatge, llimona i figues
Un pastís ben cremós en què el formatge serà el protagonista absolut. Més enllà de la textura, el debat està servit entorn de la base de galeta. Nosaltres hi estem a favor i, per això, us recomanem que la prepareu amb galetes tipus Digestive, integrals, cruixents i molt saboroses. Pel que fa a les magranes, les figues i els maduixots, els heu de fer servir per coronar el pastís, combinant així els diversos sabors de la fruita amb el formatge. A més, visualment destacaran pels seus colors vermellosos i rosencs.
Amanida de fruites fresques Becky Lawton
Una de les amanides veganes més refrescants i saludables que pugueu preparar. Es pot prendre com a entrant o com a postres i és que hi trobareu fruites com mango, figues, kiwis (tant verds com grocs) i raïm. Tota una barreja de colors, sabors i textures que s'acompanyarà d'uns germinats de pipes de gira-sol i llavors de magrana, que aportaran un toc agredolç i cruixent al plat.
Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana fresca, festucs i llima
És hora de fer un extra. I quina millor manera de fer-lo que amb aquesta sopa de xocolata blanca? I és que aquestes postres us recordaran els iogurts de tipus grec, cremosos i amb molt de sabor. A més, combinareu dolç i salat amb la magrana i els festucs, que s'han fet un lloc a la cuina i la rebosteria pel color verd de la polpa, que apareix en pelar-los i que destacarà sobre el blanc de la xocolata i el iogurt.
Vieires a la planxa amb espinacs a la catalana i vinagreta de magrana
Un plat senzill, però molt saborós. Les vieires a la planxa, amb la seva aroma de mar, combinaran a la perfecció amb els espinacs saltats amb cansalada, panses i pinyons. No us oblideu de la vinagreta preparada amb coriandre, oli, vinagre, sal, llavors i suc de magrana, ja que espremereu al màxim el sabor i l'essència de la fruita, que aportarà un toc refrescant a les vieires.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: