POL MARTÍN DE HARO
16/06/2021De la granja al plat. Encara que poden ser d'animals diferents, a casa nostra habitualment fem servir els ous de gallina per a tota mena d'elaboracions, ja sigui per fer truites, amanides, postres... Al CUINA reivindiquem els ous amb aquestes cinc receptes, tan diferents com autèntiques.
Espàrrecs saltats amb pernil d'ànec, formatge blau i ou Becky Lawton
Ara que encara són de temporada, aprofiteu per saltar aquests espàrrecs verds, que, això sí, haureu de bullir prèviament en aigua. Podeu saltar-los amb pinyons o amb qualsevol altra fruita seca que us agradi, encara que el secret del plat està en la combinació de sabors que crearà el formatge blau, de gust intens. Tanmateix, si no us agrada, podeu preparar aquest plat amb bacallà o amb llagostins en comptes de pernil i formatge. Proveu-ho també amb ous fregits en lloc d’ous escalfats. Marideu-lo amb un vi negre jove o bé amb un vi negre criança.
Flam d'ou
Una de les postres més tradicionals. N’hi ha que se’n preparen amb coco, amb xocolata o, fins i tot, amb safrà. Al CUINA optem per la versió més clàssica, preparada amb llet, ous i sucre. Tingueu a punt la cullera, perquè aquest dolç farà de les vostres delícies somiades una realitat. I encara més amb aquest caramel líquid característic de les postres. Repetireu? Serà difícil no fer-ho...
Rovell d'ou amb puré de patates fregides i sobrassada
Interessant recepta del xef Xavier Gruber, que fa servir l’ou per preparar una pasta amb sucre, farina, sal i agua amb gas que posteriorment fregireu en oli d’oliva. A sobre del puré de patates casolà, servireu la pasta fregida, que un cop l’obriu haurà d’estar líquida gràcies al rovell de l’ou. Tota una explosió de sabor junt amb la sobrassada, de la qual afegireu uns dauets per sobre.
Cabdells de Tudela amb anxoves i rovell d'ou fumat
Una recepta saludable i plena de sabor on passareu els cabdells a la brasa uns quants minuts. Els acompanyareu d’un oli de bitxo i tàperes que els aportaran un toc picant, a més d'uns filets d’anxova i unes molles de pa torrat a la brasa, imitant la clàssica amanida Cèsar. La clau del condiment, però, es troba en una crema d’ou que haureu de batre en una escumadora junt amb l’oli restant de les anxoves i un vinagre de vi o cava. Mireu d’afegir una llimona a la brasa per aportar-hi un toc cítric.
Minicruixents de merenga Gemma Clofent
Prepareu els braços si no teniu màquina per preparar les clares d’ou a punt de neu. Aquestes quedaran ben cruixents i amb un lleuger toc cítric de la llimona que fregareu al recipient on munteu les clares. Un cop les hàgiu fet al forn uns minuts, podeu farcir-les de xocolata, ‘lemond curd’, melmelada…, o bé aromatitzar-les amb cacau en pols, cafè soluble, te matxa…
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: