POL MARTÍN DE HARO
08/04/2021Diuen que les pastanagues, riques en vitamina A, es van començar a conrear l’any 3000 aC on avui dia seria l'Afganistan. Com a curiositat, alguns experts han afirmat que eren de color porpra per dins! En qualsevol cas, avui són de color taronja i això es deu als pigments vegetals que té la verdura preferida dels conills. A nosaltres també ens encanta i per això us proposem cinc receptes divertides i originals amb pastanaga.
Entrant de pastanaga Anna Garcia Frigola
Un entrant vegà que us recordarà la ‘samosa’ índia, ja que porta vegetals força especiats i està fregida de manera que els fulls de pasta brick han de quedar ben cruixents. És una bona alternativa si esteu cansats de les crestes de tonyina o de carn de sempre. A més, també podeu servir-les amb una salsa tipus tàrtara per acompanyar-les.
Gaspatxo de pastanaga
Una recepta senzilla, però molt saborosa, que us proposa un gaspatxo diferent al tradicional. En aquesta ocasió, encara que la recepta l’incorpori, deixareu el tomàquet una mica de banda i donareu tot el protagonisme a la pastanaga, que serà l'element que doni un toc dolç a aquest clàssic andalús. Recordeu que s’ha de servir fred i podeu afegir-hi uns bastonets integrals com si fossin crostons a més d’uns dauets de tomàquet, que contrastaran amb el color ataronjat d’aquesta sopa freda.
Pastís de pastanaga
Aquesta recepta de la cuinera Teresa Carles és ideal per als amants del dolç. Penseu que és un pastís que incorpora una crema de coco amb xarop d’agave, el pa de pessic amb pastanaga i canyella i una salsa de taronja, amb la qual, us ho podem assegurar, us llepareu els dits mentre l’esteu preparant. Haureu de tallar-ho en tres parts o nivells i farcir-les, per després afegir-hi les cremes, el que farà que hi hagi un equilibri entre tots els ingredients que us fascinarà.
Conill amb salsa i puré de pastanaga Becky Lawton
Una recepta digna del millor xef amb un conill estofat que farà les delícies dels vostres convidats. És important especejar bé el conill, ja que és una tasca delicada (ho podeu encarregar a la carnisseria). Si ho volguéssiu, es pot substituir el conill per pollastre, encara que els temps de cocció serien diferents. Tanmateix, el que marcarà la diferència serà el puré de pastanaga que acompanyarà la carn, ja que és lleugerament dolç i contrastarà amb el sabor i la textura de la carn de conill, que es desprendrà fàcilment de l’os i quedarà més magra del que és habitual.
Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi' / Becky Lawton Becky Lawton
Amb permís dels japonesos, aquest cop l’alga nori no anirà acompanyada d’arròs sinó de pastanagues, espinacs i pebrots vermells crus. Això permetrà que, juntament amb una de les millors varietats de bolets nipons, els xiitakes, us quedi un sushi vegetal cruixent i molt saborós. El muntatge és la part més complicada, ja que s’ha de fer a poc a poc i amb molta cura. No patiu, l’esforç valdrà la pena.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: