POL MARTÍN DE HARO
17/03/2021Ja és aquí la primavera, i això significa que arriben les flors, la calor i els productes de temporada, que ens permeten celebrar una de les estacions més divertides de l’any. Al CUINA, us proposem algunes receptes per celebrar l'arribada de l'estació més acolorida.
Amanida de llagostins i taronja
Res millor que una amanida refrescant ara que la calor ja comença a obrir-se pas entre nosaltres. Això sí, la dificultat augmenta amb la vinagreta de cítrics i la gelatina vegetal, digna d’un xef professional, per a la preparació de la qual necessitareu una mica de temps, però us sorprendrà per la manera com complementa el sabor del marisc.
Tempura de carxofa Anna Garcia Frigola
Aquestes xips cruixents de carxofa són una opció ideal per celebrar la primavera amb un producte de temporada, que es fregirà amb una massa de tempura feta amb farina i aigua ben freda. Es recomana deixar les carxofes un punt crues i cruixents, ja que són més agradables de menjar. A més, les podeu acompanyar amb una bona salsa de formatge, farigola i tomàquet sec. Una altra opció ben saborosa és acompanyar les xips de carxofa amb romesco.
Crema d'espàrrecs amb ou escalfat
Una crema exquisida que es pot prendre tant freda com calenta i que va coronada amb un ou escalfat (vigileu el temps de cocció!) i amb uns daus de pa torrat de pagès. Tot un plaer visual i gastronòmic.
Empedrat amb sardines Miquel Àngel Roque
L’empedrat de sempre, però aquest cop amb sardines. Refrescant i sense gluten ni lactosa, és un àpat tradicional que a més a més combina tots els ingredients necessaris per a una dieta equilibrada i saludable: llegums, peix, ous i hortalisses. A més, haureu d’elaborar el vostre oli, aromatitzat amb bitxos secs, fonoll i coriandre.
'Aguachile' Enrique Marco
Un clàssic del país de les ranxeres que se serveix en un bol amb l’‘aguachile’, les gambetes, uns trossos de cogombre i daus d’alvocat. És molt refrescant, i la combinació del corball amb el coriandre i la llima és única. Aquesta recepta mexicana és una de les tres que el restaurant Maro Azul, a Barcelona, ens ha cuinat per a la revista CUINA de març, perquè hi descobrim la gastronomia marinera del país asteca.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: