Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes superrefrescants amb meló

Ja arriba l'estiu!

POL MARTÍN DE HARO

20/05/2021

Ja ha començat la temporada del meló! Una de les primeres varietats que trobareu al mercat és la gàl·lia, un meló rodó de mida petita amb la pell groga. Al CUINA, però, reivindiquem totes les varietats (groga, verda, de pell de gripau...) del meló, una de les fruites més populars i saludables de la temporada d'estiu. Així doncs, us proposem cinc receptes superrefrescants amb meló!

01 Meló amb porto

Meló amb porto

Meló amb porto

Precisament amb el meló gàl·lia es prepara aquesta recepta del xef Xavier Mestres, per a la qual haureu de fer rodonetes de meló empolsinat amb sucre i una copa de porto, vi dolç portuguès ideal per a la sobretaula. Només caldrà que reposi una hora a la nevera i ja en podreu gaudir. Tan senzill com saborós.

02 Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Sopa de meló amb formatge de cabra del Berguedà

Doncs sí, les sopes també poden jugar amb el dolç i el salat, i més quan són d'una fruita com el meló, que no necessita cap afegit com sucre o edulcorant. Mireu de colar-lo per obtenir-ne una textura líquida i amaniu-la amb l'oli d'oliva, la sal, el pebre i una copeta de xerès, vi originari de la regió que envolta la vila gaditana de Jerez de la Frontera molt comú en els aperitius andalusos. A més, ho acompanyareu amb una broqueta amb formatge cremós de cabra i un cruixent de pernil, que li aportarà un sabor molt intens i que contrastarà amb la dolçor de la sopa.


 

03 Granissat de meló i menta

Granissat de meló i menta Gemma Clofent

Granissat de meló i menta

Possiblement la combinació més refrescant i aromàtica, ideal per acabar els àpats lleugers de l'estiu. Aquesta recepta de Gemma Clofent és fàcil de fer i pot ser una gran alternativa als refrigeris o gelats industrials. El secret d'aquest granissat, més enllà de la matèria primera, està en l'almívar i la gelatina, que us ajudarà a trobar el sabor i la textura ideals per, posteriorment, raspar el granissat i aconseguir els característics cristalls de gel d'aquestes postres. Penseu que si el meló per si mateix ja és refrescant, la menta en potenciarà el sabor i li aportarà una aroma única.

 

04 Meló, una fruita molt refrescant

Meló, una fruita molt refrescant

Amanida de meló amb pernil

El meló amb pernil és un d'aquells plats senzills que no pot faltar mai a la taula, especialment, quan hi ha pressa i no sabem què preparar. Això sí, mireu d'agafar un bon pernil serrà per gaudir-ne del sabor. En aquesta ocasió, el portareu al món de les amanides amb una barreja d'enciams, el meló tallat a daus i un grapat d'ametlles torrades, que li aportaran un toc cruixent espectacular. Aquesta amanida també us quedarà deliciosa si hi afegiu altres ingredients que us agradin. Hi podeu posar, per exemple, una mica de formatge, nous, grans de magrana, trossets de tomàquet... Podeu fer-la tan completa com us agradi!

05 Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega

Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega

Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega

Una de les sopes fredes per excel·lència, però aquest cop amb la dolçor del meló. El seu característic sabor encara es potenciarà més amb les ametlles marcona, una de les més apreciades i conegudes per la forma –arrodonida i ampla–, pel gust dolç i, cosa que encara és més important, per un percentatge d'amargor força reduït. A més, l'ajoblanco s'acompanyarà de llagostins cuits i un brou preparat amb les closques. També hi afegireu uns dauets de meló i unes xips d'all ben cruixents. Una reinvenció espectacular i original de la sopa malaguenya tradicional.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: