CUINA.CAT
05/12/2018Les Cols Enrique Marco
Fina Puigdevall va obrir Les Cols a la casa on va néixer i l’ha transformat en un dels restaurants més singulars d’Olot, no només perquè és l’únic de la zona amb estrella Michelin (en té dues), sinó pel disseny de l’espai, que és obra d’RCRarquitectes (premi Pritzker 2017). A la cuina de Les Cols el protagonisme el tenen els productes de proximitat i ecològics, molts dels quals vénen de l’hort propi de Puigdevall. Després de l’àpat, a Les Cols Pavellons es pot passar la nit contemplant les estrelles a través dels murs de vidre de les habitacions.
Més informació
Hostal els Ossos Xevi F. Güell
És difícil trobar algú de la Garrotxa que no conegui l’Hostal dels Ossos. Es tracta d’un dels establiments més emblemàtics de la comarca, on la cuina casolana elaborada amb productes de proximitat atrau comensals de tot el país. També és un dels espais més antics —es va fundar el 1846— i hi han passat tres generacions de la mateixa família. Avui, l’Hostal dels Ossos forma part del col·lectiu Cuina Volcànica i fa poc que ha remodelat l’espai sense perdre el caràcter que l’ha fet tan famós.
Més informació
Font Moixina Xevi F. Güell
El restaurant Font Moixina és un dels més grans de la comarca —hi caben 200 comensals— i, si veieu l’entorn, en un paratge de fonts, roures i salzes a tocar de la ciutat, entendreu per què s’omple de clients. La cuina, és clar, també en té bona part de culpa, amb una proposta de cuina volcànica, de mercat i tradicional elaborada amb productes de proximitat, de qualitat i amb una presentació acurada. El Font Moixina també és un espai perfecte per fer-hi celebracions i banquets de tota mena!
Més informació
Fortí del Montsacopa Xevi F. Güell
Per menjar al Fortí del Montsacopa haureu de pujar al volcà homònim, però no patiu, perquè és un passeig molt agradable de deu minuts des del centre d’Olot. Quan arribeu a dalt, a més d’una vista espectacular sobre Olot i la vall d’en Bas, us espera un menú basat en una cuina moderna i d’autor, elaborada amb productes de proximitat. El restaurant també ofereix servei de bar per atendre els excursionistes que volen esmorzar, fer el vermut o menjar una tapa ràpida mentre recorren els camins de la Garrotxa.
Més informació
Hostal del Sol Xevi F. Güell
En aquest antic hostal situat a la carretera de Ripoll podreu viure l’ambient dels hostals de carretera de tota la vida, ja que manté la decoració rústica i el tracte familiar característics. Els plats es basen en productes de qualitat i de proximitat: el pa és dels Hostalets; el formatge, de la Vall de Bianya; l’embotit, de la Garrotxa, i el vi, de l’Empordà. Precisament, el pa amb tomàquet i els embotits artesans de la Garrotxa són l’especialitat de l’Hostal del Sol i una excusa perfecta per acostar-vos-hi a fer un àpat bo i informal.
Més informació
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: