Els vins catalans no només entren pel paladar...També ho fan per la vista! Us hem seleccionat nou cellers que destaquen per la singularitat de l’espai i per l’atenció a tots els detalls per crear una experiència única.
Celler Carles Andreu
El Celler Carles Andreu és un exemple de com convertir un antic corral i un magatzem en un celler amb vistes sobre la gorja del riu Anguera. L'espai, que es va posar en marxa el 2004, consta de una cava soterrada, una zona d’elaboració, un laboratori, magatzems, sala de cates i degustacions i una zona de recepció i venda.
Brugarol
L’estudi olotí RCR Aranda Pigem Vilalta ha creat una estructura de planxes d’acer construïda sota terra que amaga un laberint de passadissos on la llum exterior crea un joc d’ombres que us deixarà embadalits. El celler Brugarol està situat a unes terres de conreu de vi autòcton i preuat, i els vins i escumosos que oferixen han recollit diversos premis i distincions per la seva qualitat, artesania i absència d’additius.
Mas Blanc i Jové
Dins d’aquest celler familiar —el projecte arquitectònic també ho és—, hi ha l’empremta de Josep Guinovart, tant a la vinya com al mural que presideix la sala de tast. Venen de la terra i aquesta és una màxima que sempre tenen present. Per això, el celler és autosostenible energèticament i respectuós amb l’entorn.
Mastinell
A La Rioja n’hi ha molts exemples, però a Catalunya, segurament, aquest és l’únic celler que ha creat un hotel singular com a part de l’oferta enoturística. La seva arquitectura emula un conjunt d’ampolles de cava i la teulada, construïda amb la tècnica del trencadís, ret homenatge a Antoni Gaudí. Visiteu- lo i podreu saber què sent el cava quan reposa dins l’ampolla!
Ferrer Bobet
Us imagineu un vaixell al mig de les vinyes del Priorat? Doncs això és el que ha creat l’equip del despatx d’arquitectura Espinet-Ubach. L’entorn muntanyós dóna un aspecte encara més singular al conjunt, sota el qual trobem el celler i totes les instal·lacions tècniques. D’aquesta manera, l’edifici serveix com a punt d’accés per als visitants, que no sospiten tot el que s’hi amaga a l’interior.
Waltraud
Aquest és l’espai de Torres dedicat a l’envelliment dels vins. Dissenyat per Javier Barba, s’ha convertit en una de les icones del Penedès.
Mas Rodó
L’estudi Sala Ferusic va combinar la fusta i l’acer per crear un espai que va quedar finalista dels Premis FAD d’Arquitectura Sostenible. El celler es troba envoltat per les vinyes, on el raïm és collit manual i curosament per aconseguir vi d'alta qualitat. A més, tant el celler com les vinyes estan dissenyats per portar a terme una baixa producció.
La Gravera
En un paratge envoltat de pedres, Sala Ferusic va crear un celler totalment integrat en el paisatge, amb la pedra, és clar, com a protagonista. Si el visiteu, descobrireu per què ha guanyat el Premi a la Millor Pràctica Sostenible i Responsable.
Edetària
Aquest celler és un bon exemple d’integració en l’entorn, al mig de la plana de Gandesa, les muntanyes de Pàndols Cavalls i la serralada dels Ports. L'arquitectura i les instal·lacions han estat concebudes per facilitar el procés i el treball de cada dia.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: