CUINA.CAT
15/04/2019Sant Jordi és una època de roses romàntiques, llibres profunds i... gastronomia! En una data tan tradicional com és el 23 d’abril, no es perd l’oportunitat de preparar plats i dolços clàssics de la terra catalana o, per als més atrevits, noves receptes innovadores i originals. Si a la vostra parella li apassiona la gastronomia i la cuina, és indispensable que li regaleu un llibre que tracti d’això: receptaris d’arreu del món, experiències d’un cuiner, consells o propietats dels aliments són uns dels temes principals dels llibres que us proposem.
L'Odissea culinària
L’Enric Herce i en Jaume Fàbrega us animen a fer una travessia gastronòmica per tota la Mediterrània destacant el bo i millor de la seva cuina. Tasteu l’exotisme del Pròxim Orient, sentiu la calidesa del nord d’Àfrica i gaudiu de la frescor de les illes amb receptes senzilles i ben explicades pas a pas, per tal que pugueu cuinar un plat perfecte. Sabors i aromes que atreuen la mirada a un territori tan divers i ple de vida com és el nostre mar.
Les paelles per a petits i grans
El plat més típic ha cridat l’atenció dins i fora del territori, arribant a nivells internacionals pel seu sabor i tradició. En aquest llibre es parteix de la recepta base de paella i s’evoluciona a diferents varietats i nous sabors. Adaptacions tant nacionals com d’altres països que esperen ser preparades per adults i joves atrevits que busquen nous coneixements culinaris. La primera part del llibre explica receptes de paella d’altres regions, respectant les tècniques culinàries i els ingredients emprats, i la segona part va dedicada a fer que els petits preparin i tastin els seus primers plats.
El millor cuiner de la Vall del Khumbu
En Jordi Sugranyes narra en primera persona la seva experiència durant la primera expedició catalana a l’Everest al 1982, on feia de cuiner del grup. La diversitat, la riquesa i l'encert dels menús que hi preparava reflectien la força i la preocupació que, permanentment, es viu en una circumstància com aquesta. Un relat d’una aventura apassionant d’alta muntanya, acompanyat d’una gastronomia frugal.
La màgia de la cuina
Carme Ruscalleda ens porta un llibre perquè recordem què és la cuina: més enllà de l’experimentació i la innovació, la cuinera amb set estrelles Michelin ens proposa redescobrir la cuina. Més de 280 receptes de la gastronomia espanyola, francesa i nipona, entre d’altres, i consells per tal de triomfar a la taula. Amb una bona predisposició, una bona matèria primera i els consells d’una de les millors cuineres del món, es pot tornar a una cuina tradicional i divertida.
Torres a la cuina 3
Fa anys que els germans Torres cuinen a la televisió, no es pot negar que els seus plats originals, saborosos i assequibles inspiren als espectadors a experimentar entre els fogons. Aquest llibre recull per primera vegada les receptes i consells dels germans, per tal de treure’n tot el profit possible a la cuina. Perquè la cuina no es tracta de repetició, sinó que és un diàleg entre tradició i avantguarda on tothom hi pot participar.
Si vols que t'estimin
Després d’endinsar-se en el món de la literatura a través de novel·les, contes i microrelats, David Monteagudo ha decidit escriure sobre una de les seves passions, la cuina. El seu llibre és una recopilació de receptes escrites en forma literària, sense l’estructura o esquema típics per descriure les indicacions a la cuina. A més, a cada recepta explica una anècdota o un succés relacionat que el fa escriure en un to diferent al que veiem freqüentment als receptaris.
Per què odiava en Ferran Adrià?
La crua realitat de l’ofici del cuiner. Més enllà de la meticulositat i la exquisidesa, hi ha rapidesa i estrès, tot explicat per Oliver Benet, cuiner del restaurant Arcano de Barcelona, amb molta comèdia. Una novel·la fresca i acompanyada de petites receptes i consells de cuina del mateix autor perquè assaboriu els capítols de la millor manera: amb un àpat i la beguda més idònia.
La coquessa
L’objectiu actual de l’Emma és preparar un sopar memorable per als comensals d’una festa, però a causa d’uns records del seu passat i de la seva família canvia la perspectiva de molts aspectes de la seva vida. Un llibre que tracta la psicologia i les relacions humanes amb la cuina com a fil conductor, desvelant la gastronomia com a element cultural importantíssim.
Tastem el Bages des del Mas de la Sala
El Mas de la Sala, de Sallent, celebra 25 anys amb la publicació d’aquest llibre. Una recopilació de receptes i sopars elaborats exclusivament amb productes del Bages, recordant la bellesa i diversitat de la gastronomia de la zona. Endinsa’t en un territori ric en productes i cultura de la mà d’Ignasi Sala, xef del restaurant Mas de la Sala.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: