FERRAN CALDÉS
17/01/2019Fogony
Si us ve de gust un àpat elaborat però respectant la cuina tradicional, el restaurant Fogony, a Sort, és ideal per a vosaltres. Des de fa 25 anys, han fet una triple aposta guanyadora: cuina creativa, cuina tradicional i productes de proximitat. Podreu triar entre el menú de degustació més creatiu i el menú slow food, i tot plegat ho podreu acompanyar amb algun dels 150 vins del celler.
Més informació
Cal Pauet
Els cargols guisats, les amanides i els embotits elaborats per ells mateixos són la millor carta de presentació de Cal Pauet, un restaurant amb allotjament rural que us donarà la benvinguda a la part alta de la vall de Valira, a tocar del Principat d’Andorra. Lluny de la massificació de les pistes d’esquí, en aquest racó podreu relaxar-vos com cal, descansar i fer un àpat de muntanya com els que s’han fet sempre.
Més informació
Casa Mercè
Mercè Camins té un restaurant en un poble de només quatre habitants, Fontdepou, a prop del coll d’Àger, però no para de servir plats als comensals, que s’aturen a Casa Mercè per tastar-hi cuina casolana de debò amb ingredients de proximitat, molts dels quals, com el paté, les melmelades i els licors, ha elaborat ella mateixa. Els podreu tastar amb plats tradicionals del territori.
Més informació
La Calèche
Per anar a la Calèche tindreu la sort d’haver de recórrer els carrerons de Llívia. I, quan hi arribeu, tindreu la sort de poder degustar algunes de les creacions de la carta, que aposta per la cuina creativa amb productes de proximitat. Propostes per compartir, amb receptes com el fals risotto, les patates braves, el carpaccio de vaca vella i l’ou amb sobrassada, mel i patates, entre d’altres.
Més informació
Er Occitan
Hi ha molts motius per visitar la Vall d’Aran en qualsevol moment de l’any, però els amants de la neu tenen predilecció per aquesta comarca a l’hivern. A Er Occitan tenen un menú de degustació elaborat amb productes de proximitat, una carta de cuina tradicional amb tocs creatius i, fins i tot, un menú sorpresa adaptat als gustos de cada comensal.
Més informació
Pep Cardona
Fa uns tres anys que el restaurant Pep Cardona va obrir les portes, amb un xef amb grans idees i molta creativitat, que es plasmen en cada un dels plats, amb elaboracions que entren pels ulls i que us sorprendran quan les tasteu, amb productes de temporada i de proximitat. Una cuina d’autor que no us deixarà indiferents.
Més informació
Can Net
Si us agrada fer passejades pel Montseny, apunteu-vos el nom d'aquest restaurant per recuperar forces. Can Net, a Fogars de Montclús, és un restaurant familiar que prepara receptes amb productes de temporada, ideal per fer una parada en el camí i que les nits del cap de setmana organitza sopars temàtics on també podreu gaudir de la tranquil·litat de l’entorn privilegiat on es troba.
Més informació
Fonda el Recó
La família Franquet us rebrà amb els braços oberts en aquesta fonda amb més de dos-cents anys d’història on cuinen receptes tradicionals de la gastronomia catalana. Actualment, els comensals han agafat el relleu dels traginers, que s’aturaven a la fonda per recuperar forces mentre feien el camí entre la plana de Lleida i el camp de Tarragona.
Més informació
Ca l'Amador
El 2015, el xef de Ca l’Amador, Diego Alías, va guanyar el premi al Millor Cuiner de l’Any, i des d’aquest petit restaurant de Josa de Cadí demostra, cada dia, per què va merèixer aquest reconeixement. Aquí hi tenien la casa pairal els seus avis i Alías ha apostat per una cuina molt personal, sense oblidar el vincle amb la muntanya.
Més informació
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: