Restaurant Aligué
Proximitat i temporada són els elements clau de l’oferta gastronòmica d’aquest restaurant familiar, al cor del Bages, especialitzat en cuina catalana des de fa més de 60 anys. A peu de carretera, l’establiment permet fer un bon esmorzar de forquilla tradicional per despertar-se amb força i energia. Les opcions són molt variades: tripa amb cigrons, capipota, bacallà amb tomàquet, botifarra amb pa amb tomàquet…
Can Marquès
Al centre de la ciutat i al costat del Mercat del Lleó, els productes de mercat (de temporada i de proximitat) són, sens dubte, els protagonistes indiscutibles de la carta de Can Marquès, on no falten plats tradicionals com el capipota i els peus de porc, i carn a la brasa. Si voleu apostar per una de les propostes estrella dels esmorzars, cal que demaneu els ous remenats amb gambes i alls.
La Manigua
El local, que abans era la seu de la penya del RCD Espanyol, s’ha convertit en un bar especialitzat en esmorzars de forquilla, amb plats tan tradicionals com el capipota amb cigrons, el cruixent de conill amb herbes aromàtiques o el mandongo, un guisat a base de carn de porc i menuts cuinat amb un sofregit de ceba ben caramel·litzat. Una proposta de plats contundents per començar el dia amb bon peu.
Hostal Jaumet
Cada dia de l’any, a l’Hostal Jaumet, es lleven ben d’hora per preparar “els millors esmorzars de forquilla a la nostra cafeteria”. Unes propostes on descobrireu que la cuina de l’àvia encara es manté ben viva (i això que ja van per la cinquena generació i tenen més de 125 anys d’història): els guisats es cuinen a la cuina de carbó i amb cassoles de fang, tot fent xup-xup.
El Cortijo
Des del 1978, els germans Masegosa ofereixen un dels millors esmorzars de forquilla de Tarragona, amb una barra plena de cassoles: moixina arrebossada i fregida, guisats de peus de porc i qualsevol platillo portuari... I, gairebé sempre, una paella d’arròs per tastar, perquè, sí, també es pot esmorzar paella! Una casa de menjars de tota la vida, una taverna per sucar-hi pa.
Taverna del Ciri
La incombustible parella de xefs formada per Artur Martínez i Marc Ribas va ampliar, fa pocs mesos, l’oferta gastronòmica del local per oferir, els dies feiners, de 8 a 12 h, esmorzars "brutals", amb propostes com els ous a l’estil Josep Oller, el capipota del Ciri o les mongetes del ganxet de Can Casamada i llonganissa de Sant Llorenç en suc.
Fonda Europa
Al centre històric de la ciutat de Granollers i amb més de 300 anys d’història, continua regentada per la mateixa família que la va fundar. Fidels a la tradició hospitalària de finals del segle XVIII, la Fonda Europa és coneguda per la cuina tradicional catalana i els seus cèlebres esmorzars de forquilla. Aneu-hi un dia de mercat i tasteu el capipota, les galtes o els calamars farcits. I, si us hi atreviu, també podeu esmorzar paella!
Can Jaume
Si sou dels qui voleu delectar el paladar acabats de llevar, aquest establiment mític del Maresme és el vostre restaurant ideal. Tenen diferents tipus d’esmorzars de forquilla, on la cuina de qualitat, clàssica i innovadora us farà començar el dia en forma: estofat de cua de bou, molls a la brasa, seitons fregits, bacallà a la llauna, daus de peus de porc…
Granja Elena
Un temple del producte amb una oferta que es pot definir com a alta cuina de barri. Els esmorzars, és clar, són superlatius i inclouen plats clàssics (ous ferrats, bacallà amb samfaina, canelons de cua de bou, capipota, mongetes amb tripetes de bacallà, cigrons amb botifarra de perol…) i moderns (tàrtar de tomàquet amb sashimi de vieira).
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: