Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Activitats per aprendre de cuina i de territori amb Gastronomia Brutal

Al gener comencen les activitats extraescolars a Terrassa i a Barcelona

Gastronomia Brutal aposta per la divulgació de la cuina entre els més petits

Gastronomia Brutal aposta per la divulgació de la cuina entre els més petits

Gastronomia Brutal promou la preservació de la cuina catalana com una part imprescindible de la cultura d'aquest país i, per això, ja fa quatre anys que desenvolupa i acompanya projectes arrelats a la terra, que busquen la sostenibilitat del territori i del sector.

L'objectiu d'iniciar aquestes activitats extraescolars així com els campus d'estiu, que ja han celebrat tres edicions, és poder explicar i ensenyar el territori, a més de gaudir-ne, a través de la cuina. I, també, tractar la temporalitat dels productes per saber quan es poden trobar, i on i qui els cultiva o elabora.

A Terrassa i a Barcelona

A partir de valors com el treball en equip, el projecte vol promoure i establir coneixements gastronòmics bàsics entre la població més jove com a planter del futur, no com a professionals de la cuina, sinó com a persones amb consciència i respecte pel sector primari, així com per la cuina, per la cultura i pel territori. Tot plegat, amb una formació adreçada a nens i nenes d'entre 6 i 13 anys.

El curs consta d'un receptari proposat per Marc Ribas i pel professorat de Gastronomia Brutal (cuiners i cuineres en actiu), i de monogràfics, en què diferents productors o elaboradors faran una classe sobre productes del territori, com el pa (que el forner Manel Turull ensenyarà a elaborar) o els peixos del Mediterrani (dels quals parlarà un peixater del mercat), entre d'altres.

El projecte té la voluntat d'estendre's per poder-lo oferir en diferents centres i punts del territori, començant per Terrassa, com a seu del projecte, i Barcelona, amb el primer centre educatiu.

A Terrassa, gràcies a la col·laboració amb Prodis, s'ha pogut trobar un espai únic, el Vapor de Prodis, on es duran a terme les activitats extraescolars a partir del 13 de gener, mentre que a Barcelona l'escola Vedruna Gràcia és el lloc on s'iniciaran les activitats extraescolars realitzades en centres educatius.

Les inscripcions estaran obertes fins que s'acabin les places, o fins al 20 de desembre, a la pàgina web www.gastronomiabrutal.com.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: