Agreste és el projecte gastronòmic de la parella formada per Fabio Gambirasi, a la cuina, i Roser Asensio, a la sala. Van obrir portes el 2016 al Carmel i gairebé deu anys després emprenen una nova etapa com a Agreste Mar, a l'espai de restauració de l'Hotel Serras Barcelona. El trasllat de la muntanya al mar té una doble motivació. En primer lloc, obligada, perquè el local original està en obres i, mentre duri la reforma, no han volgut que els barcelonins hagin de renunciar a la seva cuina.
De fet, expliquen, molts clients habituals de l'Agreste no han dubtat ni un segon a baixar a Barcelona per continuar gaudint dels plats de Gambirasi i de les recomanacions de vi d'Asensio. En segon lloc, Agreste ja va aterrar a l'Hotel Serras en forma de pop-up durant uns mesos i l'èxit va ser tan gran que era evident que s'hi havien de quedar. Així, malgrat que el trasllat és forçat per unes obres i que Agreste tornarà a obrir portes a la muntanya, la voluntat tant de la Roser i d'en Fabio com dels responsables de l'Hotel Serras Barcelona és que Agreste Mar es quedi allà.
I, doncs, què hi trobarem a Agreste Mar? Doncs una cuina i un servei que segueixen la filosofia de buscar l'excel·lència en qualsevol de les seves formes, que treu tot el suc al producte de temporada i que combina els plats amb vins plens d'ànima. Hi predomina la inspiració italiana fusionada amb la mediterrània i la catalana, que veureu de seguida en plats com l'eriçó de mar amb salsa de cafè, l'anxova superior del Cantàbric, la gorgonzola dolça, la llimona o els pèsols petits (del Maresme) amb tòfona negra salvatge del Berguedà i cruixent de pa.
Una menció a part mereix la pasta, elaborada dues vegades al dia per Fabio i el seu equip i que és, va ser i serà el fil conductor a través del qual mostra sabors honestos i directes amb propostes espectaculars, com els raviolis Cappelletti de parmesà de 18 mesos de maduració, amb mantega i sàlvia. I això és només per esmentar-ne alguns, perquè la carta i el menú de degustació (100 euros, amb opció de maridatge) que proposen a Agreste Mar són un espectacle per als sentits que la Roser Asensio rebla amb una tria de vins catalans i italians que us farà gaudir molt.
- Agreste Mar
- Hotel Serras Barcelona. Pg. de Colom, 9
- Preu mitjà: 80 euros (carta)
- Menú de degustació: 100 euros