Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Albert Adrià guanya el Premi Nacional de Gastronomia 2020

També han estat guardonats el xef Jordi Coromina (Premi Revelació), Alfred Romagosa (Premi Cap de Sala) i Javier de las Muelas (Premi Especial)

Albert Adrià, Premi Nacional de Gastronomia 2020

Albert Adrià, Premi Nacional de Gastronomia 2020

Albert Adrià, xef del restaurant Tickets de Barcelona, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia 2020 en reconeixement a la seva dedicació, empenta i ajuda perquè la gastronomia sigui un dels motors econòmics del país.

Adrià va començar en el món de la cuina l'any 1985, quan s'incorporà a la plantilla d'El Bulli. Allà el seu interès per la pastisseria va créixer i el va fer passar per la Turull, de Terrassa, o l'Escribà, de Barcelona, per continuar la seva formació. Fins i tot passà un temps a París, acollit pel gran xef francès Guy Savoy.

Al llarg de la seva carrera també ha escrit llibres com 'Les postres d'El Bulli', guanyador del premi a millor llibre de rebosteria a la fira gastronòmica de Perigús, i ha obert establiments com l'Inopia Classic Bar ‒un local sense pretensions i pioner, especialitzat en tapes tradicionals. Des de 2010 fins avui, Albert Adrià ha obert altres locals de temàtiques i perfils diferents, com 41º - cocktails & snacks; el Pakta, restaurant de cuina japonesa; la Bodega 1900, versió actualitzada del tradicional vermut; el Niño Viejo, una 'taquería' amb Paco Méndez com a soci; Hoja Santa, també de cuina mexicana, i el ja esmentat Tickets, reconegut establiment on ofereix una visió nova del món de les tapes. 

Aquest reconeixement s'entén, també, per la feina de promoció de la cuina catalana que ha dut a terme arreu del món, amb l'obertura de restaurants internacionals com 50 Days by Albert Adrià, a Londres.

A la gala també es van atorgar altres guardons, com el Premi Cap de Sala 2020, per a Alfred Romagosa i Freixasmaître del restaurant Fermí Puig; el Premi Revelació 2020, per a Jordi Coromina i Serra, xef del restaurant l’Horta, i el Premi Especial de l’Acadèmia 2020, per a Javier de las Muelas, cocteler i empresari.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: