Aquest dijous, 13 de juny, al vespre, els jardins del Palau de Pedralbes s'han convertit en el punt de trobada de la gastronomia catalana per al lliurament de la 22a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia, que atorga l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L'acte, presidit pel president de l'Acadèmia, Carles Vilarrubí, ha constat d'un sopar elaborat per Nandu Jubany.
Els Premis Nacionals de Gastronomia reconeixen la cuina com una part fonamental de la cultura catalana i van néixer el 2002 per preservar-ne l'herència i ajudar a conèixer, estudiar i promoure la gastronomia del nostre país i així poder-ne gaudir.
Els guardonats d'enguany
Aquest 2024, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha lliurat sis guardons a sis persones vinculades amb el món de la gastronomia:
- Premi Nacional de Gastronomia Tradicional: Paco Solé Parellada, del restaurant 7Portes, de Barcelona.
- Premi Nacional de Gastronomia d'Autor: Xavier Pellicer, del restaurant Xavier Pellicer, de Barcelona.
- Premi Especial de l'Acadèmia: Toni Massanés, director de la Fundació Alícia i col·laborador de CUINA.
- Premi Cap de Sala: Fina Navarro, del restaurant Gaig, de Barcelona.
- Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic: Empar Moliner.
- Premi Revelació: Núria Bonet, del restaurant Ca la Núria, de Bellver de Cerdanya.