De l'amistat han nascut grans projectes gastronòmics i se n'han forjat experiències gastronòmiques; n'és un bon exemple el Menú Carpier de Barra Alta, una degustació que uneix producte, trajectòria i amistat –la dels dos cuiners Daniel Roca i Carles Piernas. El primer, alma mater de Barra Alta, i el segon, creador del projecte Carpier i un cuiner que després de passar per Gaig o per Can Fabes va decidir dedicar els seus coneixements a un procés artesanal que l'apassiona, el fumat.
El Menú Carpier comença amb l'ostra verda, un producte delicat d'aspecte sorprenent per la seva aparença turquesa maragda i que deu el color a una microalga. Un descobriment que Daniel Roca va fer en una de les visites al productor, Huîtres Poget, a Mornac-sur-Seudre (Marennes-Oléron). Després arriben l'ensaladilla amb filet de salmó en conserva i l'amanida de llenties beluga amb aburi de toro flamejat i emulsió de la conserva d'oli. Rematen el menú propostes com el tàrtar de tomàquet amb areng fumat, l'ajoblanco amb meló i verat fumat, la ventresca de salmó fumat a la planxa amb guacamole i la cassoleta de pèsols del Maresme amb ceps confitats i daus de bacallà a l'oli Carpier. El contrapunt dolç l'aporten les bombes Tatin i el lemon pie, dues postres casolanes.
El Menú Carpier està disponible fins a mitjan maig i proposa vuit plats (incloent-hi dues postres), amb un preu de 69 €, que ofereix l'oportunitat de degustar un producte excepcional en la seva essència més pura.