Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El barista Daniel Pappa, representant de Noruega, guanya el Torres Brandy Zero Challenge 2025

El guanyador va impressionar el jurat amb el seu projecte sostenible 'D.G.Æ (El patito feo)', pel qual ha obtingut el premi de 30.000 € per implementar-lo

Daniel Pappa amb el guardó

Daniel Pappa amb el guardó

Daniel Pappa, barista (bartender) de SVANEN, a Oslo, ha estat proclamat guanyador de la tercera edició del Torres Brandy Zero Challenge 2025 i ha obtingut el premi de 30.000 euros amb el qual podrà donar vida al seu projecte. Com a representant de Noruega a la final global celebrada a Barcelona la setmana passada, Pappa va rebre la màxima puntuació del jurat per la seva innovadora iniciativa, 'D.G.Æ (El patito feo)', que combatrà el rebuig mitjançant la reutilització de productes agrícoles excedents i danyats.

Aquest projecte se centra a transformar els residus d'aliments en ingredients valuosos, com xarops, refrescos i licors, entre altres begudes. Aquest enfocament sostenible d'economia circular no només ajuda a donar suport als agricultors locals, sinó que també redueix els costos, minimitza els envasos de plàstic i redueix la petjada de carboni associada a la importació de productes. Com a barista prometedor que treballa en el reconegut bar amb seu a Oslo, a Pappa l'apassiona integrar la sostenibilitat en la indústria hotelera, utilitzant la seva plataforma per crear un futur més ecològic.

Mireia Torres, directora d'Innovació i Coneixement de Família Torres i membre de la cinquena generació, va ser la responsable de lliurar el guardó a la final global i va destacar la importància de la innovació en l'elaboració de vins sostenibles i la necessitat urgent d'actuar. Família Torres lluita contra el canvi climàtic des del 2008, adaptant-se per salvaguardar la qualitat dels seus vins i destil·lats, alhora que treballa activament per reduir-ne l'impacte. El seu compromís amb la sostenibilitat es reflecteix en els seus continus esforços per minimitzar la petjada de carboni, amb l'objectiu de convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040. 

Tres finalistes

Els altres dos finalistes van ser Gerardo Vázquez Lugo de Nicos, Ciutat de Mèxic, Mèxic, el projecte del qual 'Nicos: Zero Waste' va introduir el primer sistema de residus zero del país, transformant els residus d'aliments en compost i productes agrícoles destinats a famílies locals. Per la seva banda, Mika Ammunét de Bar Mate a Hèlsinki, Finlàndia, va presentar la iniciativa 'Mate Hospitality - Project Zero Burnouts', centrada a fomentar un lloc de treball dinàmic i de suport mitjançant la millora dels sistemes operatius i assegurant que el negoci s'adapti a les necessitats canviants dels treballadors, el seu benestar i el seu creixement professional.

Els finalistes del Torres Brandy Zero Challenge d'enguany

L'esdeveniment de tres dies va acollir els finalistes locals d'onze països de tot el món, els quals van presentar els projectes sostenibles que, al seu parer, millorarien el sector de la restauració i reduirien el seu impacte socioambiental. Cada projecte va ser avaluat per un panell d'experts format per l'Spirits Global Managing Director de Família Torres, Christian Visalli; l'arquitecta tècnica Glòria Font Basté; el consultor de sostenibilitat José Luis Gallego; l'enginyer, consultor i director de projectes en els sectors de medi ambient, sostenibilitat i economia circular Marc Basany, i el guanyador de la segona edició del concurs, Alberto del Toro. Van jutjar quatre àrees de cada projecte –la idea, la sostenibilitat, el pla de negoci i el creixement futur– a l'hora d'atorgar el premi en metàl·lic per donar vida al seu projecte. 

Torres Brandy Zero Challenge va néixer amb l'objectiu d'impulsar el compromís mediambiental en el sector de la restauració i conscienciar sobre la necessitat d'actuar contra el canvi climàtic, tal com Família Torres fa en el sector vitivinícola des de fa més de 15 anys. Impulsat per Torres Brandy, aquest certamen internacional ha ampliat el seu abast el 2025, amb un nombre més gran de països participants i més diversitat de projectes. A més de bars i cocteleries, la convocatòria s'ha obert a projectes de restauració en general. Les propostes han d'abordar reptes socioambientals concrets i tenir un impacte mesurable relacionat amb la reducció d'emissions de CO2 o de residus, el reciclatge de materials o la inclusió social, entre altres aspectes.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: