La VIIIa Nit del Gourmet Català ha tornat a Vilablareix, al Mas Marroch-Celler de Can Roca aquest 4 d'octubre. La celebració té com a objectiu donar a conèixer els productes més innovadors dels socis del Clúster, a més de presentar noves marques que s'han adherit al projecte durant el darrer any i premiar les iniciatives més disruptores.
La gala d'enguany, presentada per la comunicadora Elisabet Carnicé, ha constat de gairebé 300 assistents i, durant l'acte, s'han entregat els diferents premis com a reconeixement a les empreses, les entitats i les personalitats que han destacat en el desenvolupament i la difusió de tota la tasca en l'àmbit alimentari gurmet. Els guardonats han estat els següents: Mallart Xarcuters Artesans (Premi al Creixement Empresarial mitjançant la Innovació), La Granja (Premi al Valor Compartit) i Can Garriga (Premi a la Iniciativa Sostenible).
El Premi Gourmet de l'any 2023, que dona nom a la gala, ha estat atorgat a títol pòstum al senyor Àngel Velasco, una persona que, des de Torrons Vicens, va revolucionar el món del turró i el va convertir en un producte famós arreu del món.