CUINA.CAT
04/08/2020A l'estiu no tot és platja. Hi ha gent que prefereix la muntanya o, fins i tot, repartir les vacances entre el mar i els cims del Pirineu. Per això, hem decidit fer un recorregut gastronòmic per la Cerdanya, una de les comarques de muntanya més visitades de Catalunya, i us en descobrim set atractius que tot foodie com cal ha de conèixer. Acompanyeu-nos-hi i, sobretot, preneu-ne nota!
El Tupí de Bor
Comencem el recorregut al poblet de Bor, a tocar de Bellver. Allà, Joan Sangenís elabora una quinzena de melmelades diferents, de fruites del bosc (gerds, aranyons, nabius, roselles, móres...) i amb altres ingredients, com pomes, codonys i avellanes. A més, hi té un restaurant, on podeu degustar tots aquests productes.
Un dels plats del Das 1219
Ricard Borràs és el responsable dels fogons d'aquest restaurant en el qual els productes de proximitat i de temporada són els protagonistes de la carta. Hi trobareu, segons l'època de l'any, xicoies, trumfes, naps, ceps, múrgoles, ànec mut i perdiu, entre d’altres. A més dels plats de la carta, ofereixen diversos menús, amb preus que van dels 35 als 47 euros.
Trinxat de patata i col de la Cerdanya
Visitar aquesta zona del país i no menjar-hi un trinxat de patata i col és com anar a Itàlia i no tastar un plat de pasta, o anar a Viena i no menjar un schnitzel. Aquest plat, senzill però molt saborós, és una combinació de carn, verdures i hortalisses que no us podeu perdre!
Núria Bonet, de Ca la Núria
En aquest restaurant els agrada donar el millor de la terra, i per això la seva cuina es basa en la qualitat i la varietat de productes que es poden trobar a la Cerdanya temporada rere temporada. Als fogons hi ha Núria Bonet, que sempre ha apostat per la cuina feta amb productes de temporada en un ambient relaxat.
Formatges del Molí de Ger
Si us agrada el formatge, esteu de sort, perquè al petit poble de Ger se'n fan de molt bons. Es tracta del Molí de Ger, una explotació familiar de productors lleters que transformen el producte de manera totalment artesana: fan servir llet crua, sal i ferments, de manera que el formatge final no inclou cap mena d’additiu, ni conservant, ni colorant. El Puigpedrós, el Roques Blanques, el Blau Ceretà i el Tupí són els seus productes estrella.
Una de les taules de La Buixeda
En aquest restaurant d'Alp aposten per la simplicitat, amb embotits ibèrics, formatges ceretans, pa amb tomàquet, truita... Plats senzills en aparença, però elaborats amb productes de primera qualitat. No us perdeu les carns a la graella, fetes al moment per potenciar el gust natural de la carn i extreure tot el gust de cada peça.
Lybica
A la Cerdanya també es fa cervesa artesana i una d'elles és la Lybica, elaborada a Llívia. Es tracta d'una cervesa artesana, ecològica i sense pasteuritzar que dos amics van començar a fer el 2004 i que evoca l'aire fresc de la muntanya i de la natura. Si us agrada descobrir noves sensacions, aquesta és la vostra oportunitat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: