Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Conserves: la solució més dolça al malbaratament alimentari

CUINA.CAT

28/08/2024

Amb les fruites i les hortalisses ens pot passar que en comprem més del compte i algunes se’ns acabin fent malbé. Això, però, té una solució ben fàcil: abans d’arribar a aquest extrem, per què no en fem una conserva i, de passada, podrem gaudir de les fruites que més ens agraden tot l’any? Penseu que una conserva ben envasada pot durar fins a dos anys! Hem demanat a tota una experta, Maria Soler, que ens en doni quatre receptes. 

01 Melmelada de figues amb pebre

Melmelada de figues amb pebre

Melmelada de figues amb pebre

Les figues són ideals per preparar una bona melmelada. Una manera saborosa i diferent d'aprofitar les que se'ns comencin a fer malbé i que permet mil i una combinacions, ja sigui afegint-la en plats elaborats o per menjar-se-la simplement amb una torrada de pa.

02 Agredolç de préssec

Agredolç de préssec

Agredolç de préssec

Aquesta recepta és de contrastos, feta amb préssec, vinagre, mostassa i canyella. Es tracta d'un agredolç que podem fer servir per acompanyar plats o donar-los sabor, com unes cuixes de pollastre o uns llegums.

03 Melmelada de mores

Melmelada de mores

Melmelada de mores

Les mores, igual que alguns altres fruits del bosc, són un aliment pràctic i d'un sabor intens. Es poden menjar per picar o per decorar i acabar plats, però quan es comencen a pansir la millor manera d'aprofitar-les és fent-ne una melmelada que lliga amb tot.

04 Quètxup

Quètxup

Quètxup

L'última recepta és un quètxup casolà, una versió de la famosíssima salsa que sempre comprem de pot, però que no només queda deliciosa si la fem a casa, sinó que a més ens permet aprofitar els tomàquets més madurs que tinguem.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: