CUINA.CAT
28/08/2024Amb les fruites i les hortalisses ens pot passar que en comprem més del compte i algunes se’ns acabin fent malbé. Això, però, té una solució ben fàcil: abans d’arribar a aquest extrem, per què no en fem una conserva i, de passada, podrem gaudir de les fruites que més ens agraden tot l’any? Penseu que una conserva ben envasada pot durar fins a dos anys! Hem demanat a tota una experta, Maria Soler, que ens en doni quatre receptes.
Melmelada de figues amb pebre
Les figues són ideals per preparar una bona melmelada. Una manera saborosa i diferent d'aprofitar les que se'ns comencin a fer malbé i que permet mil i una combinacions, ja sigui afegint-la en plats elaborats o per menjar-se-la simplement amb una torrada de pa.
Agredolç de préssec
Aquesta recepta és de contrastos, feta amb préssec, vinagre, mostassa i canyella. Es tracta d'un agredolç que podem fer servir per acompanyar plats o donar-los sabor, com unes cuixes de pollastre o uns llegums.
Melmelada de mores
Les mores, igual que alguns altres fruits del bosc, són un aliment pràctic i d'un sabor intens. Es poden menjar per picar o per decorar i acabar plats, però quan es comencen a pansir la millor manera d'aprofitar-les és fent-ne una melmelada que lliga amb tot.
Quètxup
L'última recepta és un quètxup casolà, una versió de la famosíssima salsa que sempre comprem de pot, però que no només queda deliciosa si la fem a casa, sinó que a més ens permet aprofitar els tomàquets més madurs que tinguem.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: