Si teniu ganes de deixar el ganivet i la forquilla de banda i utilitzar els bastonets mentre mengeu delícies de la gastronomia nipona, us proposem 10 restaurants de la ciutat de Barcelona on poder-ho fer.
Restaurant Nomo
El restaurant Nomo, al barri de Gràcia, és un restaurant d’ambient modern i relaxat on es poden degustar els millors sabors de la cuina japonesa. Amb especialitats com el filet amb xiitake i salsa yakinuki, les petxines de pelegrí amb espinacs, el maki de foie o els nigiris flamejats, segur que us sorprendrà i farà que vulgueu repetir A més a més, el restaurant ofereix, a través del Nomo Market, la major part de les seves especialitats per emportar-se o rebre al domicili.
Adreça: Gran de Gràcia, 13, Barcelona
Telèfon: 93 415 96 22
Horari: De dilluns a diumenge, de 13.30 a 00 h (divendres i dissabtes fins a les 00.30 h).
Web: http://www.restaurantenomo.com/ca
Restaurant Ikibana
L’Ikibana és un restaurant que fusiona la cuina japonesa amb la brasilera. Amalgama dos pobles i dues cultures ben llunyanes entre si tot combinant sabors, ingredients, colors i textures i creant una gastronomia exòtica que uneix Tòquio amb São Paulo. Els sabors únics dels seus sashimis variats, les seves tempures, els seus makis amb tocs tropicals i els seus gunkans i sobas originals us provocaran, de ben segur, sensacions memorables.
Adreça: Avinguda del Paral·lel, 148, Barcelona
Telèfon: 93 424 46 48
Horari: De dilluns a dijous, de 13 a 2 h. De divendres a diumenge, de 13 a 3 h.
Web: http://ikibana.com/parallel
Adreça: Passeig Picasso, 32. Barcelona
Telèfon: 93 295 67 32
Horari: De dilluns a dijous, de 13 a 2 h. De divendres a diumenge, de 13 a 3 h.
Web: http://ikibana.com/born
Adreça: Carrer Doctor Fleming, 11. Barcelona
Telèfon: 935 481 312
Horari: De dilluns a dijous, de 13 a 2 h. De divendres a diumenge, de 13 a 3 h.
Web: http://ikibana.com/sarria
Daruma
A les cuines del Japó, les planxes ‘teppanyaki’ són essencials, i és que moltes de les receptes nipones es cuinen en aquest tipus de graelles. Al restaurant Daruma, a l’Eixample barceloní, hi cuinen cloïsses amb sake, yakiniku, peix blanc o arròs amb bolets i all. A més a més, el seu plat fort són els uramakis, una varietat de sushi amb l’arròs a l’exterior i el farciment o ‘nori’ a l’interior. Tasteu-los!
Adreça: Villarroel, 237, Barcelona
Telèfon: 93 667 20 03
Horari: De dimarts a dijous, de 13 a 15.30 h i de 20.30 a 23.30 h. De divendres a diumenge, de 13 a 16 h i de 20.30 a 00 h.
Restaurant Bouzu
A la taverna Bouzu ofereixen especialitats japoneses en format de tapa. Podeu trobar propostes com salmó i bolets al vapor amb alga wakame, una alga comestible de color fosc i sabor dolcenc, bombes de pop, aletes de pollastre amb salsa agredolça i ou cuit amb tirabecs i espàrrecs, fideus udon amb sopa de porc ibèric i tubercles o amanida de tofu amb llagostins i alvocat. I tot això amb uns preus accessibles, per a totes les butxaques.
Adreça: Ronda de Sant Antoni, 26, Barcelona
Telèfon: 93 443 32 26
Horari: De dimarts a diumenge, de 13.30 a 16 h. De diumenge a dijous, de 20.30 a 23.30 h. Divendres, dissabtes i vigílies de festius, de 20 a 00 h.
Facebook: https://www.facebook.com/BouzuBCN/
Koy Shunka
Hideki Matsuhisa, nascut a la ciutat japonesa de Toyota, és el xef del Koy Shunka, que significa ‘intensa aroma de temporada’ en la seva llengua natal. El restaurant ofereix un menú de degustació amb delícies com caviar de riu fred, llamàntol amb bolets de temporada, tempura de calçot, fideus japonesos nyumen, verat rostit o vedella wagyu. Un restaurant amb molta classe que ofereix plats de categoria.
Adreça: Copons, 7, Barcelona
Telèfon: 93 412 79 39
Horari: De dimarts a diumenge, de 13.30 a 15 h, i de dimarts a dissabte, de 20.30 a 23 h.
Web: http://www.koyshunka.com
Restaurant Yashima
Yashima va obrir l’any 1989 al barri de les Corts de Barcelona i forma part del Grup Yamashita, que té quatre restaurants japonesos a Barcelona. El restaurant compta amb una barra de sushi i amb un ampli saló on podreu degustar exquisideses com calamar cru amb salsa de soja, formatge de soja arrebossat, carpaccio de bou amb salsa japonesa o tàrtar de tonyina. Atreviu-vos a tastar-les.
Adreça: Avinguda de Josep Tarradellas, 145, Barcelona
Telèfon: 93 419 06 97
Horari: De dilluns a diumenge, de 13 a 15.30 h i de 20.30 a 23.30 h.
Web: http://www.yamashitagroup.com/
Shibui
El mestre Komuta és l’encarregat d’elaborar les receptes del Shibui, que us guiaran en un viatge a través dels grans plats tradicionals cap a les noves creacions gastronòmiques del Japó més avantguardista i innovador. Hi destaquen els uramakis, les broquetes de bou wagyu i de vieires, el tàrtar de filet de bou amb la salsa de la casa, el timbal de foie amb anguila i verdura al dente i el bacallà negre arrebossat amb vinagreta nanbanzu. Això sí, aneu amb la butxaca plena!
Adreça: Comte Urgell, 272
Telèfon: 93 321 90 04
Horari: De dilluns a dissabte, de 13 a 15.45 h i de 20.20 a 23.30 h.
Web: http://www.shibuirestaurantes.com/
Restaurant Wasabi
La planta japonesa que s’usa com a condiment en moltes receptes nipones i que tots coneixem a causa de la seva gran picantor dóna nom a aquest restaurant del barri de Gràcia. Al Wasabi hi trobareu sukiyaki, un plat típic d’hivern fet a base de verdures, vedella, bolets, tofu i brou; okanomiyaki, un tipus de pizza mar i muntanya que combina carn i marisc, o gyoza, unes crestes farcides de wasabi, en aquest cas, com a especialitat de la casa.
Adreça: Torrent de l’Olla, 8, Barcelona
Telèfon: 93 476 36 69
Horari: De dimarts a dissabte, de 13.30 a 15.30 h i de 20.20 a 23.30 h.
Facebook: https://www.facebook.com/Restaurante.Wasabi.Barcelona
Restaurant Mikasa
Només entrar en aquest restaurant ja et deixen ben clar que no trobaràs sushi a la seva carta. A canvi d’això, sí que podràs gaudir d’altres plats populars i tradicionals com els yakisoba, el ramen, la sopa de miso o l’arròs amb curri. Tots els seus plats, elaborats de manera casolana amb els millors productes de la cuina nipona, et faran descobrir l’autèntic estil de vida japonès i els secrets que s’amaguen darrere d’aquesta cuina tan preuada.
Adreça: Comte Borrell, 145, Barcelona
Telèfon: 93 323 97 69
Horari: De dilluns a dijous, de 13 a 16 h i de 20 a 23 h. Divendres i dissabte, de 13 a 16.30 h i de 20 a 23.30 h.
Web: http://mikasabcn.web.fc2.com/
Restaurant Sushifresh
El Sushifresh és un local de cuina japonesa que no és un restaurant però que ofereix servei de càtering, de menjar a domicili i de ‘take away’. Sushifresh es basa en el concepte del ‘fast food’ amb els productes més saludables i de la més alta qualitat. L’establiment garanteix un servei ràpid amb els plats encarregats elaborats al moment. Hi trobareu ‘roll tempura’ de pernil ibèric, futomaki cruixent tempuritzat, amanida d’algues o safates amb nigiris, sashimis, makis... o una combinació de tots.
Adreça: Via Augusta, 65, Barcelona
Telèfon: 93 205 65 78
Horari: De dilluns a diumenge, de 12.30 a 16 h i de 19 a 23.30 h.
Web: http://www.sushifresh.es/cat/
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: