Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Diferents tipus d'amanida per preparar a l'estiu

CUINA.CAT

08/08/2024

Trobar plats gustosos, variats, atractius a la vista i saludables no sempre és fàcil. Molts pensem que els plats que són bons per a la salut no ho són per al paladar, però, per desmentir-ho, només cal fixar-nos en algunes elaboracions nostrades com el xató i l'empedrat. Diferents tipus d'amanida ideals per preparar a l'estiu i que serveixen com a àpat lleuger i gustós per gaudir de les vacances. 

01 Empedrat de cigrons

Empedrat de cigrons

Empedrat

  • Mongetes: La recepta tradicional de l'empedrat es fa amb mongetes, tot i que també es poden fer servir altres llegums, com les llenties i els cigrons.
  • Crus: Els ingredients de l'empedrat no necessiten cap mena de cocció, a part de les mongetes. Per això és una elaboració fàcil de conservar.
  • Amaniment: Un empedrat de primera s'ha d'amanir com cal: un bon oli d'oliva, sal i pebre de qualitat són els ingredients fonamentals per donar bon gust al plat.
02 Xató

Xató

Xató

  • De costa: Tot i que es considera un plat d'origen pagès estem parlant d'una amanida rica en ingredients del mar, com el bacallà, l'anxova i la tonyina.
  • Sal: Quan amaniu el xató aneu molt amb compte amb el punt de sal, ja que bona part dels ingredients d'aquesta amanida ja són salats.
  • Salsa: La salsa del xató, com el plat, té moltes versions. Al Penedès la preparen amb els vegetals cuits, mentre que al Garraf els fan servir crus.
03 Escalivada

Escalivada

Altres tipus d'amanida

  • Esqueixada: És un plat perfecte per preparar quan fa més calor. Com el xató i l'empedrat, es prepara amb bacallà, un peix blanc ric en proteïnes i amb poc greix.
  • Espencat: D'origen valencià, aquesta amanida es fa amb hortalisses com el pebrot vermell i l'albergínia. També s'hi posen altres vegetals per complementar-la.
  • Escalivada: Calenta o freda, és fàcil enamorar-se de l'escalivada: hortalisses cuites al forn i amanides amb oli, sal i pebre que queden d'allò més bé amb pa torrat.
  • Samfaina: Una barreja de verdures cuites trossejades, amanides amb oli d'oliva, pebre i julivert, que us recordarà la 'ratatouille' francesa.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: