Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La DO Empordà commemora 50 anys de vida

El Consell Regulador de la DO presenta un programa amb activitats que combinen vi, patrimoni i art empordanès

Vinyes de la DO Empordà

Vinyes de la DO Empordà

La DO Empordà celebra 50 anys de vida. L'any 1975 va ser aprovada per part del Ministeri d'Agricultura i va ser oficialment publicada el 27 de juny del mateix any al Butlletí Oficial de l'Estat. Amb l'objectiu de commemorar la data, el Consell Regulador de la DO Empordà ha preparat una programació que posa en valor la trajectòria de la denominació empordanesa, la viticultura, el patrimoni i les arts en viu.

Cinquanta anys de DO

Els actes commemoratius s'inicien el 12 d'abril, amb el tast 50 anys de DO: 10 vins per celebrar la història, a càrrec dels mateixos elaboradors i conduït per la sommelier Romina Ribera, de Glops d'Història, a l'Antiga Cooperativa El Parral de Capmany. Al llarg de la jornada, els assistents poden tastar deu vins seleccionats específicament per la seva rellevància històrica. A través d'aquests vins és possible explicar diversos moments clau en l'evolució de la DO Empordà. Les entrades per a aquesta primera activitat estan exhaurides.

Festival Terrer Empordà

L'altra protagonista de la programació és la celebració de la primera edició del Festival Terrer Empordà, del 14 al 18 de maig. Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC), el festival ofereix activitats que fusionen viticultura i música en viu. Presentat com una experiència única en què convergeixen l'art i el vi, el festival ha programat maridatges de vins i espectacles en espais patrimonials emblemàtics, com el MAC-Empúries, Sant Pere de Rodes i Cadaqués.

Les jornades s'inauguren el 14 de maig amb un tast a càrrec del sommelier Josep Roca. A continuació, en el mateix espai, hi ha programada la sessió d'arts visuals Visions de terrer i l'espectacle de dansa 360º de l'artista Raquel Gualtero.

El 15 de maig, el MAC-Empúries acull la jornada amb el tast Vins mil·lenaris, a cura de Romina Ribera, i el concert d'Anna Ferrer que presenta l'espectacle Parenòstic.

El dissabte 17 de maig, el festival aterra a Cadaqués i a Sant Pere de Rodes. El tast va a càrrec de la tècnica de la DO Empordà, Alícia Juher, i la jornada anirà acompanyada de música en directe, amb el compositor i pianista Carles Viarnès.

La programació finalitza el 18 de maig al Castell de Calonge amb el tast Rara avis in Terris, a càrrec de la periodista i sommelier Ruth Troyano, i el amb el concert de la trompetista i cantant bagenca Alba Careta. La mateixa tarda tindran lloc el tast Àmbars, a càrrec de la sommelier Clara Antúnez, i l'actuació del duet de guitarra d'Elisabeth Roma & David G. Aparicio.

Podeu trobar-ne tota la informació i les entrades disponibles a la web de Terrer.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: