Amb l'objectiu de potenciar el patrimoni gastronòmic i vinícola, el Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès posa en marxa la 2a edició de les Jornades de l'Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès. La DO Penedès hi participa com a patrocinador, fent que tots els plats que es tastaran en els 24 restaurants del Baix Penedès es maridin amb els vins de 13 cellers de la denominació d'origen. Les jornades tindran lloc del 20 de setembre al 6 d'octubre i inclouen un concurs en què els participants podran guanyar premis dels establiments i cellers col·laboradors.
La DO Penedès, present en la gastronomia local
En aquesta edició, tots els plats de les jornades gastronòmiques es maridaran amb vins Penedès. En total hi participen 13 cellers de la DO Penedès: Pinord, Agustí Torelló Mata, Jané Ventura, Ros Marina, Jaume Llopart Alemany, Can Virgili, Sumarroca, Can Feixes, Gramona, AT Roca, Celler Avgvstvs, U MES U i Finca Viladellops. Durant els dies de les jornades, cadascun dels 24 restaurants serviran un plat de la seva carta maridat amb vins de la DO Penedès.
Un dels objectius d'aquesta proposta és fer territori i sumar sinergies entre els vins de la DO Penedès i l'hostaleria de les poblacions de l'interior i la costa del Baix Penedès. Aquesta iniciativa compta amb el suport dels ajuntaments de Calafell i Cunit, així com del Consell Comarcal del Baix Penedès.
Tota la informació es pot consultar a la pàgina web de la Federació d'Associacions d'Empreses d'Hostaleria de Tarragona o a les xarxes socials de les Jornades Gastronòmiques de Tarragona Província.