Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El millor pa de Sant Jordi 2021

El Forn del Passeig, del barri barceloní de Sant Andreu, guanya el concurs en una edició en què es confirma el bon nivell dels forners del país

Pa de Sant Jordi

Pa de Sant Jordi

Més de 40 forners professionals i 12 alumnes d'escoles d'hostaleria i fleca de Catalunya es van presentar al IV Concurs al Millor Pa de Sant Jordi 2021, organitzat per l'Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics amb el suport de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Catalunya. Aquest any el nivell ha estat molt alt, i el president del jurat, Eduard Crespo, creador del Millor Pa de Sant Jordi el 1988, va comentar que "cada any hi ha més nivell". 

El Forn del Passeig, situat al barri de Sant Andreu, amb Miquel Guich al capdavant, ha estat el guanyador de la quarta edició del concurs. Es dóna la circumstància que aquest flequer també es va endur el primer premi al millor pa de pagès català l'any 2017. Els ingredients fonamentals que han de tenir els pans de Sant Jordi són nous, sobrassada i formatge emmental, i han de complir uns requisits específics de textura, format i fermentació. El concurs del pa de Sant Jordi –un producte cada cop més integrat en les tradicions d'aquesta diada catalana– té l'origen en la recepta que el forner Eduard Crespo va cedir al Gremi de Forners de Barcelona. El concurs vol promoure aquest pa entre els forners del país i, alhora, reivindicar que la fleca sigui cada vegada més professional i artesana.

Una quarantena de participants

Els pans participants s'exposen en una superfície amb un nombre i sense cap altra referència perquè siguin del tot anònims per al jurat, format per professors de les escoles més importants del territori. Passen els jutges i fan les seves valoracions, que en un matí de concurs caten més de quaranta pans diferents, fets tots amb la mateixa fórmula. En un concurs de productes que semblen idèntics, qualsevol detall importa. I després d'una avaluació molt acurada, es van donar a conèixer els noms dels tres finalistes professionals i, també, de la categoria d'alumnes d'escoles.

Professionals

  1. Guanyador: Miquel Guich, del Forn del Passeig de Barcelona.
  2. Segon classificat: Germans Sistarèl del Forn Sistarè de Reus.
  3. Tercer classificat: Andreu Bertranl del Forn Mistralenc de Barcelona.

Escoles

  1. Guanyador: Diego Arriolal de l'Escola de Forners de Barcelona.
  2. Segon classificat: Genís i Xavier, de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.
  3. Tercer classificat: Hicham el Bout, de l'Escola de Forners de Barcelona.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: