La majoria de persones pensem que la mitja lluna pastissera és un invent francès, la història ens transporta fins a Viena, on un forner del segle XVII va idear-lo per celebrar la victòria contra l’imperi turc. Voleu tastar els millors croissants de Catalunya? Aquí els teniu!
Can Carriel
El 2017, el pastisser Gil Prat i Parcet —quarta generació al capdavant de la pastisseria Prat Can Carriel, fundada pel besavi l’any 1900— guanyava el desè Concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya. D’alvèols grossos i amb textura de pasta de full, el seu croissant té un gust “a vegades una mica dolç, a vegades un mica salat… a mesura que el menges, canvia”. L’èxit, però, rau en els ingredients de qualitat i una elaboració lenta.
Més informació
Vallflorida
Lluís Costa, segona generació de pastissers i xocolaters artesans, elabora una pastisseria clàssica amb un toc modern. Els seus productes avantguardistes l’han fet mereixedor de diferents reconeixements, com el Premi al Millor Croissant Artesà de Mantega (2015) o el guardó a la Millor Pasta de Te (2018) de l’Estat espanyol, gràcies a una galeta de praliné de pacana amb yuzu, plàtan i xocolata.
Més informació
Pastisseria Turull
El 2011, Joan Sáez va guanyar el premi al millor croissant de mantega de l'Estat. La pastisseria Turull es va fundar el 1963 i des del primer moment ha apostat per la pastisseria artesana, amb tota mena de productes, des de la brioixeria fins als pastissos personalitzats, passant pels bombons i les merengues, entre molts altres. A més, disposa d'una cafeteria on podreu menjar els seus productes i ofereix servei de càtering. Un lloc perfecte per tastar-hi un dels millors croissants del país!
Més informació
Can Busquets
Aquest forn ecològic, obert el 1987, és fruit de la passió personal de Jordi Clapés per l’alimentació natural i sana, que inclou el pa i els dolços saludables. Tenen una gran varietat de productes, elaborats amb farines diverses: més de 80 referències de brioixeria artesana i una vintena de pans ecològics. La nostra recomanació és el croissant d’espelta.
Més informació
Hofmann
Creada el 1982, és una de les pastisseries de referència de la capital catalana. Un espai que endolceix els esmorzars de nadius, turistes i passavolants amb un extens catàleg de dolços que inclou —és clar!— croissants (farcits o sense farcir), pastes de te, rolls de canyella, pastissos i delícies de xocolata. El seu croissant de mantega va ser el millor de tot l’Estat al concurs del 2010.
Més informació
Le Bistrot 1960
Petit, suau, cruixent per fora i tendre per dins. Molt a l’estil francès, el croissant de mantega que ofereix aquest establiment empordanès el converteix en un punt de trobada dels amants d’aquest dolç. En definitiva, una adreça imprescindible si voleu celebrar com cal el Dia Internacional del Croissant.
Més informació
Pastisseria Canal
El croissant de mantega de Toni Vera, responsable de brioixeria de la pastisseria Canal, va ser el millor de tot l’Estat al concurs del 2016. Un croissant que defineix “com els de tota la vida, però molt cuidat”. L’excel·lència arriba amb els farciments, de gustos sorprenents: de pastís Sacher, de pastís de gerds, de praliné, de tiramisú, de lemon pie… No dubteu a assaborir-los amb una tassa de xocolata calenta!
Més informació
Sant Llehí
Ni molt blanc, ni molt negre: daurat com la mel. De textura suau i amb l’exterior cruixent, ha de tenir un gust marcat de mantega. A Sant Llehí tenen molt clar com ha de ser el croissant de mantega perfecte. I, si voleu tastar-ne un d’especial, n’elaboren un farcit de mató i pintat amb mel, amb ingredients de quilòmetre zero. Espectacular!
Més informació
Croissants de París
Productors artesans, la Tere i en Joan van obrir la primera croissanteria fa 30 anys al centre de Terrassa, i ara tenen dos punts de venda a la ciutat egarenca i un a Sabadell. Elaboren una gran varietat de productes, però els clients habituals en destaquen especialment els minicroissants variats: banyats amb xocolata negra o blanca, ratllats, amb banyes… Una temptació per picar entre hores!
Més informació
Albert Roca ha guanyat en dues ocasions el Premi al Millor Croissant Artesà de Mantega, en les edicions del 2009 i del 2018. La segona, amb el croissant de Sant Croi by Albert Roca (antiga pastisseria Badia Roca), un espai únic on s’elaboren productes 100% artesans amb ingredients naturals i de màxima qualitat, sense additius ni conservants. El croissant guanyador té l’alveolat fi i un equilibri de gust, entre el dolç i el salat.
Més informació
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: