CRISTINA CAMILLERI
15/09/2017La ciutat de Barcelona apareix al mapa gastronòmic per la seva oferta gastronòmica de qualitat, global i en constant innovació. El món de la restauració floreix entre els carrers de la Ciutat Comtal i veiem com apareixen i desapareixen restaurants amb cuines d’arreu del món. Els occidentals tenim debilitat pel menjar oriental, que ens aporta nous sabors i experiències culinàries. És per això que tenim una oferta molt variada de restaurants japonesos que van més enllà del sushi. Anima’t a descobrir l’autèntica cuina nipona sense necessitat de viatjar al Japó!
Ramen-Ya Hiro
Si parlem de restaurants japonesos no pot faltar a la llista el Ramen-ya Hiro, un local senzill i econòmic que ha aconseguit enamorar mitja Barcelona. Aquest restaurant prepara el que molts ja etiqueten com el “millor ramen de la Ciutat Comtal”. El secret del xef Hiroki és mantenir-se fidel a les receptes tradicionals i utilitzar ingredients de qualitat. Els fideus que utilitza són artesans i el brou reposa durant hores per aconseguir un sabor espectacular. La carta és curta, però els plats de ramen que preparen no deixen indiferents ningú. Gràcies a això poden seguir oferint rapidesa al client sense perdre qualitat. Podeu tastar ramen de soja, de miso o de marisc, però aneu-hi amb temps perquè s’hi fan cues de fins a dues hores!
Espàrrec blanc amb kimizu de julivert, gomasio i oxalis
La gastronomia japonesa és apreciada arreu del món pels seus ingredients, sabors i tècniques culinàries tan característics. No és estrany, doncs, que apareguin xefs que busquen oferir una experiència de cuina fusió combinant-la amb altres gastronomies del món. Fins i tot poden néixer nous estils culinaris propis com és el cas del ‘nikkei’. Aquesta cuina combina la gastronomia japonesa amb la peruana, que també ha apostat tradicionalment pel peix cru amb el seu famós cebiche. El Pakta és un dels restaurants de la Ciutat Comtal que aposta per aquest tipus de cuina. La qualitat dels ingredients i les propostes culinàries de la carta fan d’aquest local una parada obligatòria per als amants de la cuina oriental. Això sí, prepareu les butxaques perquè té un preu una mica elevat. Dirigint els fogons trobem l'Albert Adrià, un xef reconegut en el panorama gastronòmic actual.
Minamo
El Minamo és un restaurant japonès que busca recrear tota una experiència gastronòmica i sensorial en cada àpat. Gràcies a la decoració i la història que t’explica cada plat aconsegueixen transportar-te a un món de fantasia. El local esta ambientat com un bosc de fades, ja que està inspirat en l’hàbitat natural de les papallones blaves. La qualitat dels plats és insuperable i cuiden cada detall de la presentació. Com ja hem dit, cada creació culinària forma part d’una història, un viatge a través del paladar. Pots escollir tan sols un menú per taula, perquè tots els comensals visquin la mateixa experiència. Sens dubte, hi passaràs una vetllada diferent, ideal per a parelles. Si hi aneu a dinar, podeu optar pel menú migdia que té un preu de 68 €. A l’hora de sopar les opcions són el menú de ‘el somni de les papallones’ (98 €) o el menú wagyu (148 €).
Sake Thinkstock
El Sakekagura és el primer bar de sake que ha obert les portes a la Ciutat Comtal. Hi trobareu tota classe de begudes d’origen nipó: sake, cervesa, còctels, whiskys i refrescos. També tenen d’altres líquids orientals no tan coneguts, com és el cas del Shochu. Aquest licor destil·lat és la beguda més consumida al Japó. Algunes de les cerveses de marca japonesa que tenen són Asahi, Kirin i Sapporo. Les seves begudes combinen a la perfecció amb les seves tapes d’ingredients orientals. Algunes de les propostes són, entre d’altres, arabiki sarada (amanida verda amb salsitxa japonesa), yubikizuke (tataki de tonyina marinada), o Tori no Kamameshi (arròs amb pollastre amb gingebre amb salsa de miso).
Menjar variat de Can Nick
La gastronomia japonesa va molt més enllà del sushi o el ramen, tot i que siguin els plats més característics. És per això que cada cop més sorgeixen noves propostes al món de la restauració que aposten per mostrar una altra cara de la cuina nipona. Aquest és el cas de Can Nick, un nou restaurant japonès que té com a especialitat el Kushi-yaki. Potser no n’has sentit mai a parlar, però és una de les maneres més delicioses de preparar la carn al Japó. Es tracta d’unes broquetes a la brasa al robatayaki i al carbó. El porc ibèric orgànic, la carn de Wagyu i les verdures bio adobades són els productes estrella. Tot i això, l’oferta va des de carn de pollastre fins a carn de vedella, porc i marisc.
Mousse de mongeta vermella
La gastronomia japonesa és molt àmplia i, lluny dels plats més típics que ens venen a la ment, hi ha una infinitat de plats que es cuinen als fogons del país nipó. El propietari del Matatabi, d’origen japonès, ha volgut donar a conèixer la riquesa culinària del seu país a través de plats tradicionals, alguns d’autor i d’altres adaptats al paladar mediterrani. Les postres casolanes al més pur estil oriental i la tempura, que alguns clients ja la descriuen com la millor que han tastat a la vida, fan d’aquest local un lloc on es vol tornar. I per als amants del sushi, tranquils que també en tenen! El menjar és de qualitat i fidel als plats tradicionals japonesos. A més, el personal ofereix un tracte molt amable i proper. D’altra banda, és un restaurant molt econòmic amb una immillorable relació qualitat-preu.
Sushi Thinkstock
Si us agrada el sushi, aquest és el vostre restaurant. El Shunka és considerat per a molts com la millor barra de sushi de tota Barcelona. La qualitat de la seva matèria primera i l'acurada tècnica culinària fan que menjar allà sigui tota una experiència gastronòmica. Allà la preparació del sushi és, com al Japó, tot un art. I ells, sens dubte, són uns autèntics artistes. No és casualitat que xefs tan reconeguts com Carme Ruscalleda o Ferran Adrià valorin positivament els seus plats. Hi trobareu sushi de tota mena, sashimi i shunka maki (rotlles d’arròs farcits de salmó, alvocat, algues i ous de peix). A més, també serveixen tàrtar de tonyina, ostres crues i fideus udon. El preu és força elevat, però el menjar és exquisit.
Teppan-yaki Thinkstock
El Yashima és el restaurant japonès de Barcelona al més pur estil japonès. Va obrir les portes el 1989 i, des de llavors, ofereix al client una experiència gastronòmica que us traslladarà al país nipó. El local està dividit en dues parts; la superior és una àmplia sala on trobem la barra de sushi i, a continuació, hi ha la zona de planxa ‘teppan-yaki’. A la part inferior de l’establiment trobem les taules i tres ‘kotatsu’, que són habitacions on menjar molt habituals al Japó. Les taules es troben arran de terra, mantenint-se fidel a l’estètica asiàtica del restaurant. Tenen una oferta gastronòmica variada: entrants, amanides, sopes, arrebossats, carns, pastes i arrossos, peixos (sashimi, sushi, usuzukuri i peixos cuinats), postres típiques i una carta de vins de proximitat força extensa. Els més indecisos teniu l’opció de demanar un dels dos menús del dia si hi aneu al migdia o el menú de degustació.
Shoronpo Thinkstock
Aquest restaurant és el rei indiscutible dels ‘shoronpo’ (o ‘xiǎolóngbāo’ en xinès). És una creació culinària molt típica als països asiàtics, sobretot al Japó, a la Xina i a Taiwan. Els ‘shoronpo’ són crestes al vapor tancades com un petit embolcall que estan farcides de carn, verdures, marisc o, fins i tot, caldo. L’error més comú és portar-lo a la boca a la primera de canvi, però us ho heu d’aprendre més amb calma. Primer, mulleu el shoronpo en vinagre. Feu-li un forat i beveu el caldo de l’interior del farcellet. Després, pots menjar-te’l. De ben segur que us sorprendrà. El que més èxit té entre els clients és el de foie. També us recomanem el ramen, ja que molts asseguren que és dels millors de Barcelona. El preu és molt assequible, fet pel qual la decoració del local és molt senzilla.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: