CUINA.CAT
10/02/2018És igual si fa fred o calor, si plou, neva o fa sol... Sempre és bona època per atipar-se d'arròs i deixar passar les hores. Recorrem la costa catalana i la del País Valencià de nord a sud a la recerca dels restaurants que han convertit l'elaboració d'aquest producte en tot un art.
Els Pescadors
Situat al port de Llançà, la família de restauradors Fernández-Punset va convertir aquesta antiga taverna en el restaurant de creació gastronòmica que és actualment. Aposten per una cuina natural i marinera, feta amb producte de proximitat i amb especial cura pels arrossos.
Sol Blanc
Trobem aquest restaurant en un mas entre arrossars, cosa que ja ens dona una idea de l'estreta relació entre producte i entorn. Compta amb hort i corral propis. La carta es renova constantment i sempre presenta diverses propostes basades en l'arròs de Pals.
Els Tinars
El restaurant Els Tinars es postula com un punt d'equilibri entre tradició i modernitat. Els amants de l'arròs no us podeu perdre el seu arròs sec amb salsitxa, botifarra negra i allioli suau!
La Barraca
A primera línia de mar i amb una vista immillorable sobre la costa barcelonina, aquest és un restaurant amb ànima plenament arrossera. Hi podeu tastar des d'una paella marinera amb peix de llotja, musclos i calamars fins a un arròs de muntanya amb xai, pollastre, botifarra i carxofes.
Can Solé
Can Solé aposta amb orgull i sense complexos per una cuina mediterrània clàssica, partint del lema "Si una cosa és deliciosa, per què cal canviar-la?". Podeu triar entre una oferta de (atenció) 18 plats d'arròs diferents!
La Mar Salada
La Mar Salada és un restaurant mariner en el sentit més pur del terme. En primer lloc, perquè és ben a prop del mar. En segon lloc, perquè és pràcticament al costat de l'edifici de la Llotja, d'on prové bona part del seu producte.
El Suquet de l'Almirall
Ubicat també a pocs metres de la Llotja, aquest restaurant parteix d'una filosofia ben senzilla i alhora efectiva i exitosa: fer receptes marineres al port de Barcelona. Ofereix diversos plats d'arròs, entre els quals destaca molt especialment la paella DO Barceloneta.
7 Portes
Sens dubte, uns dels establiments clàssics de la capital catalana, fundat l'any 1836. Però el 7 Portes no és només història de la ciutat, sinó també present, com ho demostra la seva acurada i completa carta, on podrem trobar una àmplia varietat d'arrossos i paelles.
Can Bosch
Aquest antic bar de pescadors ubicat en plena Costa Daurada té una estrella Michelin des de l'any 1984. És el premi a una cuina honesta amb la tradició (sense renunciar a la modernitat) i que rep del mar bona part del seu producte.
El Barquet
Un altre local familiar i amb orígens humils que ha sabut reinventar-se. Hi trobareu una cuina tradicional i sense pretensions, molt arrelada a l'entorn i a la seva història. Podeu triar entre diversos menús.
Casa Carmina
Arribem a València per la porta gran. Aquí hi trobareu una bona varietat d'arrossos secs (de marisc, de sípia amb carxofes, amb llamàntol...) i caldosos (amb fesols i naps, rap i bolets...). Important: si voleu una paella valenciana, cal encarregar-la prèviament.
Duna
Al restaurant Duna tindreu l'oportunitat de gaudir d'un arròs enmig del parc natural de l'Albufera de València. Són uns especialistes en arròs, i n'ofereixen fins a cinquanta varietats!
El Tresmall
Restaurant especialitzat en tota mena d'arrossos i productes marítims, que provenen en bona mesura de la Llotja de Dénia. Té una oferta gastronòmica de qualitat i flexible, apta per a totes les butxaques.
La Sirena
Defineixen la seva proposta com a "tradicional i d'avantguarda comprensible". El resultat és una cuina que tria i tracta molt bé el producte i que recull amb mestria la tradició gastronòmica de la regió i el país.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: