CUINA.CAT
02/05/2019El mes de maig és una antesala, cada vegada més evident a mesura que passen els dies, de l'estiu. A nivell gastronòmic això es tradueix en l'aparició de fruites que ens remeten directament a les èpoques més càlides de l'any, com les nectarines o els albercocs. També destaquen les hortalisses que tenen una altra proporció d'aigua, ideals per hidratar-se, com els pebrots verds o els carbassons.
Nectarina
La nectarina és una variant del préssec que té la pell llisa i sense pèl. Formada en bona mesura per aigua, destaca per la seva presència de vitamina C i carotens. És ideal per a persones que tenen problemes d'hipertensió o restrenyiment. També és una font notable d'antioxidants.
Albercocs
Aquesta fruita de to ataronjat, semblant al préssec però més petita, és originària de l'Àsia central. És coneguda per les seves propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants. És especialment recomanable en el cas dels nens, ja que contribueix a enfortir el seu sistema nerviós i a fer créixer els seus ossos.
Carbassons
El 95% del carbassó és aigua. Això fa que sigui una hortalissa molt hidratant, cosa important ara que comença a fer calor de veritat. És ric en vitamina C i vitamina B9, que intervé en la formació de glòbuls blancs i vermells. I si us pregunteu com l'heu d'utilitzar a la cuina us oferim dues receptes imprescindibles: una crema de carbassó, deliciosa, i una truita de carbassó, un clàssic en el món de les truites.
Pebrots verds
Es tracta d'un dels aliments més rics en vitamina C. A més, estimula la secreció gàstrica i provoca sensació de sacietat, de manera que us l'aconsellem si teniu previst fer dieta. Feu-ne samfaines i amanides o fregiu-los per utilitzar-los com a guarnició d'un plat de carn. Un dels productes amb què combina millor és el bacallà.
Sardines a la planxa / Becky Lawton
La sardina és, malgrat la seva aparent humilitat, un dels peixos més apreciats i consumits a casa nostra. Això és gràcies al seu sabor inimitable, a la seva versatilitat i a les seves propietats nutricionals. I és que es tracta d'un aliment ric en ferro, calci i vitamines del grup B.
Moixernons
Després de la tardor, els boscos ens donen una segona oportunitat per gaudir de la cuina de bolets. El moixernó és un dels exponents d'aquests bolets de primavera, igual que el rossinyol, la múrgola o el cama-sec. Es pot posar a plats d'arròs, però si hi ha alguna recepta en què els moixernons són imprescindibles és el fricandó de vedella.
Amanida de llagostins
Les aplicacions culinàries del llagostí són gairebé infinites. Els podeu fer amb cava o amb conyac, posar-ne a l'arròs, fer-ne un tàrtar, utilitzar-lo com a farcit dels canelons, afegir-ne a l'amanida o en un plat de pollastre... Aprofiteu que és temporada de llagostins, doncs, per explorar totes les seves facetes gastronòmiques!
Mongeta tendra
Si pensem en mongeta tendra, és inevitable no imaginar-la com a acompanyament de la patata bullida. De tota manera, aquesta hortalissa diürètica i depurativa és molt més que això. Us deixem tres propostes: fer-les amb beixamel i gratinar-les, estofar-les amb pernil i ceba o utilitzar-les com a complement d'uns calamarsons.
Enciam
Un dels elements imprescindibles de les nostres amanides és, sens dubte, l'enciam. Es tracta d'un aliment amb un alt contingut en aigua i per tant poc calòric, ric en vitamina A, C i E. Més enllà de les amanides, podeu aprofitar les fulles més tendres per afegir-les a un trinxat.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!