CRISTINA CAMILLERI
27/04/2017Avui en dia gairebé tothom ha sentit parlar del ramen, els fideus orientals que tornen bojos a tots els paladars. Fideus amb pollastre, porc, dashi o amb un fons vegetarià són algunes de les varietats de ramen que podem trobar. Per als japonesos la seva elaboració s’ha convertit en un art on tots els ingredients han d’estar en sintonia per aconseguir el millor sabor. Us proposem una sèrie d’establiments de Barcelona on trobar el ramen amb el sabor més autèntic. Si sou amants d’aquesta sopa japonesa tan versàtil, de ben segur que els visitareu tots!
Ramen Suita
Aquest restaurant és un especialista en ramen i gyozes, així que de ben segur que us en llepareu els dits! El menú de migdia és un èxit entre els clients, que gaudeixen dels plats preparats al més pur estil oriental que tenen tot el sabor de la cuina japonesa. De fet, és una taverna japonesa i el cuiner és japonès. El preu és molt assequible i la qualitat, indiscutible. A la carta trobareu dues varietats de ramen (de miso i de soja) i quatre tapes.
Ramen-Ya Hiro
És el rei indiscutible del ramen a la ciutat de Barcelona. Les cues arriben a durar hores, però tots els clients tornen perquè val la pena esperar. En aquest restaurant fan només tres varietats de ramen de gran qualitat per poder oferir rapidesa al client. El secret d’aquest ramen que fa embogir a mig Barcelona són els fideus de producció artesana i la delicadesa, l'experiència i el talent del xef Hiroki. Hi podeu tastar ramen de soja, de miso o de marisc, i de ben segur que repetireu.
Koku Kitchen Ramen. Foto: Iris Humm
En aquest establiment de la Ciutat Comtal podeu gaudir d’un bon plat de ramen amb tocs barcelonins. Parteix de la idea de street food asiàtic i ofereix buns, gyozes i entrants com dumplings, negima yakitori o hirata. És un dels restaurants de ramen veterans on tot és casolà amb receptes indiscutiblement japoneses. El xef és suec i va estudiar amb el cuiner de l'Oraga Noodles de Tòquio, fet que es plasma en la qualitat i sabor dels seus plats que et transporten al Japó.
Tonkotsu
En aquest local gaudireu d’un dels millors ramens de Barcelona, sobretot si tasteu el que té el fons de porc. La pasta és de qualitat i li donen un sabor, aroma i textura que et trasllada als carres del Japó. Són els únics que serveixen la varietat de brou tonkotsu, que es fa únicament amb ossos de porc. És una recepta complicada però el sabor del ramen és immillorable. Els propietaris són uns catalans amants de la gastronomia japonesa que han volgut portar a Barcelona el millor ramen porcí.
Plat de tsukemen. Foto: Samurai Ramen.
T’agrada el ramen i ets un amant de la vida sana? Doncs aquest local s’adapta totalment a les teves peticions, ja que està especialitzat en receptes delicioses i saludables de fideus japonesos. Té una bona relació qualitat-preu, sobretot si opteu pel menú del migdia.
Plat de ramen. Foto: Grupo Nomo.
Aquest restaurant es troba a la zona alta de Barcelona i és un local íntim i acollidor on gaudir de bon ramen en parella, sol o amb amics. Les receptes són flexibles i es cuida cada detall del plat. El xef Naoyuki Haginoya té la peculiaritat de cuinar les seves creacions japoneses fent servir productes de la nostra terra. Els plats més sol·licitats són el suki-yaki, el tàrtar de tonyina, els nigiris i el sushi. Si voleu, podeu fer la comanda en línia.
Nobuko Sushi & Cocktail Bar
Si us agrada el ramen i el menjar oriental us proposem un restaurant japonès original per descobrir nous sabors. Aquest establiment ofereix plats de cuina asiàtica fusió adaptada als sabors de la gastronomia mediterrània. El local té bon ambient, preus raonables i una terrassa ideal per aquests dies de calor primaveral. Trobareu dues sopes de ramen a la carta: la sopa miso i la udon soup. A més, també serveixen deliciosos còctels.
Kai Xuan
No hem d’oblidar que el ramen és la versió japonesa de la sopa xinesa. Així, doncs, si voleu tornar als orígens d’aquest plat podeu provar aquest restaurant xinès. Estan especialitzats en ‘lamian’, és a dir, tallarines xineses (les antecessores dels fideus japonesos). Tot i que és una forma de cuina diferent i els japonesos són més acurats, aquestes tallarines amb brou de costella de porc i pollastre són molt saboroses.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: