Xiringuito L'Escora
L’Escora és un xiringuito instal•lat a la platja dels Pins de Pineda de Mar que, a banda d’oferir bones tapes i paelles casolanes, compta amb serveis d’esports nàutics i massatges. En un ambient tranquil i d’estil chill out, L’Escora elabora des de plats de cuina mediterrània i plats d’autor fins a tapes i entrepans. Albergínies fregides amb mel, bunyols de bacallà, seitons adobats, risotto de ceps amb parmesà i entrecot a la planxa amb salsa de pebre o formatge blau són algunes de les seves propostes. A més, els dijous fan el menú especial ‘Asado Uruguayo’ i celebren diferents esdeveniments com concerts, festes i, fins i tot, casaments.
Xiringuito Natura
A la platja de la Nova Mar Bella, caracteritzada per un ambient tranquil, ja que està una mica més allunyada de la ciutat, es troba aquest xiringuito que compta amb una decoració senzilla amb sofàs estil chill out, grans gandules, i tot envoltat per palmeres i amenitzat per música chill out. La proposta gastronòmica del lloc és una cuina alternativa basada en productes ecològics; s’hi pot trobar amanides, torrades, entrepans, plats combinats, tapes i pizzes. També ofereixen hamburgueses gourmet de 200 g i una àmplia carta de sucs naturals, gintònics i mojitos.
El Xiringuito Aigua
Aquest xiringuito urbà, situat als Jardins Príncep de Girona, és el lloc ideal per esmorzars, vermuts i menjar a la terrassa els dies d’estiu. Ofereixen platets i tapes de tot tipus, així com entrepans variats. Les seves especialitats són el ‘tagliat’ de bou amb foie o el de sobrassada de Mallorca amb mel. També ofereixen el plat del dia a molt bon preu, que sol ser un plat variat, ja sigui de carn o peix, amb guarnició, acompanyat de pa, beguda i postres o cafè.
El Xiringuito de la Costa
Un xiringuito al mig del mar, situat a la badia dels Alfacs, al qual s’accedeix en vaixell i on es poden degustar diferents plats basats en productes del mar frescos i del dia. Des de la terrassa es gaudeix d’una vista immillorable: el mar, la serra del Montsià i la població de Sant Carles de la Ràpita. Algunes de les tapes que s’ofereixen al mig del mar són: cloïsses a la marinera, arròs pelat, pop a la gallega, llagostins a la planxa, gambes a la planxa, paella marinera i fideuà.
Vai Moana
Vai Moana és un xiringuito que es troba al peu de la platja del Bogatell, d’estil chill out amb ambient jove i ‘surfer’ que ofereix cuina mediterrània amb un sabor internacional. Tenen una gran selecció de tapes, amanides, entrepans i hamburgueses especials. La més famosa del local és la Tokio, feta amb calamar i acompanyada d’un pa artesà de color negre, elaborat amb la mateixa tinta del calamar. Altres plats que ofereixen són: carpaccio de gambes, amanida de llagostins, ‘tagliata’ de bou i ‘wrap’ de salmó.
El Calamar
El Calamar, situat a la sorra de la platja del Prat, és un xiringuito amb decoració acolorida que ofereix tot tipus de tapes, entrepans, hamburgueses i plats mariners. La seva especialitat és la paella de marisc, la fideuà i l’arròs caldós amb llamàntol. Tot i que també hi destaquen les tapes: nachos amb formatge i guacamole, cucurutxo de sípia, cucurutxo de peixets fregits i croquetes de ceps. A més, cada setmana a l’estiu organitzen una sèrie d’esdeveniments i activitats, des de música en directe fins a la projecció de pel·lícules.
Kauai
Kauai és un restaurant de 12.000 m2, situat a peu de platja, que compta amb diferents espais: la barbacoa, el lounge, la carpa i el xiringuito. Oscar Manresa, el propietari, va crear aquest espai amb diferents zones per tal que la gent pogués trobar el lloc ideal per a qualsevol moment del dia, preferència o celebració. La proposta gastronòmica està basada en productes de qualitat, i podem trobar tapes com el ‘matrimonio’, una tapeta d’anxoves i seitons, amanida rusa, bombes Barceloneta, carxofes fregies i calamarsets ‘olé’. També ofereixen plats casolans, ostres, amanides, paelles i carns a la brasa.
Lasal del Varador
Aquest xiringuito, situat al passeig Marítim de Mataró, ofereix una cuina mediterrània basada en productes ecològics, de temporada i proximitat. A més, és un espai totalment sostenible, ja que s’ha construït segons els criteris d’arquitectura bioclimàtica i utilitza energia solar fotovoltaica. La seva especialitat són les tapes i els arrossos. Alguns dels seus plats i tapes són: arròs amb botifarra de Cal Truch i xiitake, arròs caldós amb llamàntol, calamars del Mediterrani a l’andalusa i festival de closques al vapor, entre molts altres. Molts dels seus plats són sense gluten i vegetarians. A més, a l’estiu organitzen concerts de música en directe i altres espectacles.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: