Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

És temporada de cireres!

5 receptes amb cireres

POL MARTÍN DE HARO

21/05/2021

Les cireres són una fruita que ens fa gaudir encara més de la temporada estiuenca. El seu sabor i la seva textura ens permeten preparar tota mena de postres, sopes fredes i plats salats. A més, són riques en vitamines C i A i baixes en glucosa, fet que les converteix en una fruita apta per a diabètics. Avui al CUINA us proposem cinc receptes amb cireres.

 

01 Batut de cireres

Batut de cireres AJJ Estudi

Batut de cireres

És un d'aquells batuts que només de mirar-lo ja fa goig. Per un dia deixareu de banda el concepte de refrigeri saludable per gaudir amb els més petits de casa amb la nata, que acompanyarà les cireres en tres textures diferents. Només necessitareu barrejar el gelat de nata, la nata líquida i les cireres triturades, sense fer-ne un puré. Mireu d'afegir-hi per sobre una mica de nata muntada i unes cireres al natural. Espectacular!

 

02 Pa de pessic de cireres i albercocs

Pa de pessic de cireres i albercocs Anna Garcia Frigola

Pa de pessic de cireres i albercocs

Si hi ha unes postres que a Catalunya ens encanten són el pa de pessic, tant si és amb fruita, amb xocolata, amb caramel, etc. Per a aquesta recepta de Begoña Montané, fareu servir cireres i albercocs, que hi aportaran la seva dolçor característica juntament amb la mel, la canyella i un iogurt ben cremós. No patiu que, si en sobra, segur que fareu un bon berenar o esmorzar...


 

03 Gall negre del Penedès amb cireres i ceba caramel·litzada

Gall negre del Penedès amb cireres i ceba caramel·litzada

Gall negre del Penedès amb cireres i ceba caramel·litzada

Al restaurant Cal Padrí han incorporat la cirera en un segon plat espectacular amb gall negre del Penedès i ceba caramel·litzada. És una recepta d'aquelles en què haureu de deixar que la carn faci xup-xup amb conyac, canyella en branca, all, ceba, cireres i aigua. Un cop el gall estigui tendre, haureu de lligar la salsa, per a la qual ja us podem avançar que necessitareu una bona llesca de pa de pagès. Bon profit!
 

04 Flam de safrà amb cireres saltades

Flam de safrà amb cireres saltades Gemma Clofent

Flam de safrà amb cireres saltades

El flam tradicional ja és molt bo, però amb aquesta recepta us preguntareu per què no l'havíeu preparat abans amb safrà. S'elabora com el de sempre, si bé l'infusionareu amb el condiment àrab que dóna color a les paelles. A més, l'acompanyareu amb les cireres saltades amb una cullerada de sucre, que hi aportaran molt de sabor.

05 Gaspatxo de cireres

Gaspatxo de cireres

Gaspatxo de cireres, anxoves, festucs i formatge gelat

La calor ja és aquí i, per refrescar-nos, hi ha res millor que una sopa freda i original? El gaspatxo de sempre, però amb el toc dolç de la cirera. Visualment és espectacular i combina les millors verdures i la fruita vermella amb l'aroma de l'oli d'alfàbrega, el sabor intens de l'anxova, el cruixent dels festucs i la frescor del formatge fresc congelat, que ratllareu com si estiguéssiu condimentant els macarrons de l'àvia. Simplement, irresistible.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: