Et proposem un joc amb premi: entra en aquest enllaç i respon les preguntes! Entre els participants que les encertin totes, Bonpreu i Esclat sortejarà un premi d'un any gratis de productes frescos, valorat en 1.200 €!
Abans de jugar, però, et recomanem que facis una ullada a la Guia definitiva per convertir-te en un expert que han preparat des de Bonpreu i Esclat amb l'objectiu d'assessorar els consumidors quan van a comprar a la carnisseria, la xarcuteria, la formatgeria, la peixateria i la fruiteria.
I és que sovint tenim el dubte sobre quin tall de carn o de peix hem de comprar, en quina quantitat o, fins i tot, com s'ha de conservar el producte fresc a la nevera o al congelador. Amb aquesta guia i el Trivial, et convertiràs en un expert sobre el tema! Posa't a prova i demostra tot el que en saps.
Consells per conservar els productes frescos a casa
Quan arribis a casa amb el cistell ben ple de productes frescos, és important que els guardis al lloc adequat i en les condicions perfectes per garantir-ne la conservació i que mantinguin les propietats més temps.
- El peix es conserva dos dies com a màxim, a la nevera, i si el congeles el podràs conservar fins a tres mesos.
- La carn aguantarà dos dies sense manipular-la, i també la pots congelar. En aquest cas, divideix-la en porcions i embolica-la amb film o posa-la en un recipient hermètic.
- El formatge es conserva més bé dins d'un recipient, a la nevera, i és millor no congelar-lo mai.
- Els embotits es poden congelar si els envases al buit. A la nevera, guarda'ls en un recipient i sense barrejar-ne varietats diferents.
- La fruita i la verdura s'ha de guardar als calaixos específics i, si optem per congelar-les, les has de tallar a trossos petits i posar-los en bosses hermètiques, sempre escaldant la verdura abans i tenint present que les fruites i les verdures riques en aigua és millor no congelar-les.
I recorda que sempre que descongelis un aliment, ho has de fer a la nevera, amb prou temps perquè quedi a punt per cuinar o consumir. D'aquesta manera, anirà guanyant temperatura a poc a poc i de manera més controlada que si ho fas fora de la nevera.
Fresc i de proximitat, tothom hi guanya
Anar a comprar és molt més que una decisió personal sobre el lloc i la manera d'omplir el rebost. Quan preparem la llista de la compra, hem de pensar en els millors ingredients per preparar receptes que ens alimentin i ens facin gaudir.
Quan apostes pel producte fresc de proximitat, tot són avantatges. Per a tu, per al sector primari i per al medi ambient. I és que d'aquesta manera contribueixes a col·laborar amb productors del país, a dinamitzar l'economia local i a mantenir llocs de treball vinculats al territori.
A més, com que els productes de proximitat no requereixen trajectes llargs ni grans cadenes logístiques per arribar al supermercat, ajudes el medi ambient, ja que es redueixen sensiblement les emissions de CO2.
I, finalment, els productes frescos tenen unes característiques organolèptiques superiors a les dels productes processats, de manera que el gust, l'olor i el color són més intensos i, per tant, són més agradables per a la vista i per al paladar, i els teus plats quedaran molt més bons!
El territori, en bones mans
Apostar pel territori és tan important com alimentar-se bé. És una manera de vetllar pel desenvolupament del territori i, per això, és fonamental comprar amb consciència, des de la tria dels productes fins a la decisió d'on anirem a comprar-los per posar en valor l'esforç del sector primari català.
Quan comprem als supermercats Bonpreu i Esclat, com a consumidors, tenim la seguretat que comprem en un supermercat on no només hi ha els millors productes seleccionats acuradament com una manera de reivindicar l'esforç̧ de pescadors, ramaders, pagesos i productors, sinó que a més sabem que qui rep i manipula els ingredients ho fa amb la delicadesa que demana cada peça.
I és que darrere de cada tall de carn o de peix que ens emportem a casa hi ha la vocació i la professionalització de tots els seus peixaters, xarcuters, carnissers i fruiters.
Fa més de deu anys que Bonpreu i Esclat va posar en marxa l'Escola de Comerç, com una aposta per perpetuar els oficis. Actualment, el grup té tres seus –a Barcelona, Malla i Valls–, on els professionals de la casa es formen en l'ofici de carnisser, peixater, xarcuter i flequer. Allà, es reprodueix la realitat d'una botiga –amb els obradors i taulells corresponents– perquè els treballadors puguin aprendre a manipular els productes frescos i ser-ne experts, i a conèixer el tall adequat per a cada recepta.