L'ocasió s'ho valia. La crida era fer un sopar d'homenatge al xef Joan Roca, un dels tres puntals d'El Celler de Can Roca i un dels cuiners més estimats del sector. En va ser l'impulsor el cuiner malagueny Dani García, que va aconseguir reunir alguns dels millors xefs del món al seu restaurant Leña, a Barcelona, inaugurat fa dos mesos i mig.
Albert Adrià, Paco Pérez, Andoni Luis Aduriz, Fina Puigdevall, Martina i Carlota Puigvert, Nandu Jubany, Mateu Casañas, Paco Pérez, Paco Roncero, Paolo Casagrande, Quique Dacosta, Rafa Zafra, Ramon Freixa i Ricard Camarena, entre d'altres, van reinterpretar les icòniques creacions de Roca en un sopar de 21 plats, que incloïa el mític carpaccio de peus de porc, versionat per Freixa.
A més, en la vetllada hi van ser presents grans mestres i amics de la família Roca, com Ferran Adrià, Elena Arzak, Pedro Subijana i Martín Berasategui, acompanyats de familiars i amics. Per acabar l'acte, pastís amb el segell Escribà i brindis feliç.
Podeu llegir l'entrevista que vam fer a Dani García sobre l'homenatge en aquest enllaç.