La ruta de sopars maridats de La Cuina del Bolet del Berguedà ja s'ha consolidat com una de les activitats de referència de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà dins de les campanyes gastronòmiques de temporada que impulsa l'entitat.
En aquesta edició, la bona acollida ha portat a les taules dels sis restaurants 345 participants que han gaudit de menús complets amb el bolet com a protagonista, acompanyats per vins de la DO Pla de Bages. A més, els àpats han inclòs la presència dels responsables dels cellers protagonistes, que han explicat els detalls dels vins que han maridat amb els plats.
Aquest 2024 han participat en la iniciativa Hostal Pedraforca, Cal Majoral, La Cabana, El Forn de Gósol, Els Roures i Cal Marçal; i els cellers Abadal, Collbaix, Oller del Mas, Solergibert, Més que paraules i Artium.
Paral·lelament, disset restaurants de la comarca han ofert, des del 20 de setembre fins al 24 de novembre, menús que també tenen el bolet com a protagonista. Amb la iniciativa s'han servit 1.500 menús complets temàtics. La campanya ha comptat amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i dels cellers Abadal i Caves i Vins Oriol Rosell.
Hostaleria i Turisme tanca el temps dels bolets i ja treballa per preparar la campanya de la cuina de la caça i la tòfona, que s'allargarà del 16 de gener al 16 de març als restaurants de la comarca. D'altra banda, també s'està tancant el calendari de la nova edició de la ruta dels sopars maridats, en aquest cas, amb els plats de caça i la tòfona com a protagonistes.