CUINA.CAT
01/02/2019Fondue de xocolata
L’hotel barceloní The One acull, fins al 17 de febrer, una experiència gastronòmica que ens transportarà directament als Alps de Suïssa. Amb la col·laboració de Quesos de Suiza, Peralada i Lindt, al Mood Rooftop Bar de l’hotel tindreu l’oportunitat de gaudir de diverses experiències gastronòmiques suïsses: des de les fondues de formatge més tradicionals fins a receptes que incorporen múrgoles i tòfona.
A més, han preparat menús específics per compartir inspirats en la cuina regional de Zuric, Ginebra i Saint-Moritz. Aquests menús, pensats per a dues persones, com a mínim, consten d’una amanida, un entrant, una fondue, unes postres —que inclouen una fondue de xocolata, és clar— i dues copes de vi blanc per un preu d’entre 32 i 49 euros per persona.
Hotel The One. Provença, 277. Barcelona. Tel. 93 214 20 70.
Bótes de vi en un celler de la DOQ Priorat
Tercera edició de la fira Vella Terra, dedicada als vins naturals i els productes de la terra. Es tracta d’un certamen en què seran presents alguns dels millors cellers de vins naturals, a més de xefs, botigues gurmet i supermercats especialitzats. La fira convida tothom a descobrir les virtuts de l’alimentació natural i els productes que ajuden a gaudir-ne.
Data
Galeres
La galera és la protagonista de molts plats, especialment d’arròs, a les Terres de l’Ebre, i per això no és estrany que hi dediquin unes jornades gastronòmiques. Concretament, des del 8 de febrer fins al 3 de març, diversos municipis de l’Ebre homenatgen la galera amb unes jornades en què hi participen restaurants amb menús de degustació perquè els visitants pugueu gaudir dels millors plats preparats amb aquest crustaci. D’aquesta manera, tindreu l’oportunitat de degustar arrossos i altres preparacions amb la galera com a protagonista i conèixer la importància que té aquest crustaci en la cuina ebrenca.
Data
Cistell ple de carxofes / Thinkstock
Al febrer i el març, els restaurants d’Amposta i del Poblenou del Delta celebren les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, on tindreu l’oportunitat de gaudir de les millors receptes elaborades amb aquesta hortalissa. Enguany, les jornades comencen el 16 de febrer, coincidint amb la Festa de la Carxofa d’Amposta, que celebra la 24a edició. Les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa són una bona oportunitat per descobrir amb tota la família alguns dels productes que es conreen a la zona del delta de l’Ebre, una de les més singulars del país en molts aspectes.
Data
Botifarunner
El 24 de febrer, la Llacuna, a l’Anoia, celebra una nova edició de la Botifarunner, una cursa de muntanya molt popular que cobreix una distància de 23 quilòmetres i un desnivell positiu de més de 1.000 metres i que s’ha de recórrer en menys de tres hores i mitja. Si la idea us sembla atractiva, encara us ho semblarà més quan sapigueu que, en acabar la cursa, tots els participats poden gaudir d’un bon entrepà de botifarra a la plaça Major del poble.
Data
Pop
Aquest febrer, el restaurant Rías de Galicia ofereix les Jornades Gastronòmiques del Riu Miño, amb tres protagonistes molt destacades: l’anguila, l’angula i la llamprea. Es tracta de tres dels productes més preuats del riu més llarg de Galícia, i podreu tastar-los en un menú especial de 150 euros (begudes a part) fins a la primera setmana de març.
Rías de Galicia Lleida, 7. Barcelona. Tel. 93 424 81 52.
Zero Patatero
El Grup San Telmo, Derby Hotels i Els Garrofers d’Alella han unit esforços per crear un nou restaurant en què la cuina de proximitat i 100% de temporada és la protagonista absoluta de la carta. A Zero Patatero, el xef d'Els Garrofers d’Alella, Luca Marongiu, ofereix plats com els ous ecològics d’Òrrius a baixa temperatura amb crema suau de patata i all escalivat, l’arròs sec de papada de porc ecològic i sípia, i la coliflor rostida amb praliné salat d’ametlla, entre d’altres.
Bona part de la carn i la verdura que se serveix al restaurant ve del Maresme i és 100% de temporada, i la podeu maridar amb alguns dels millors vins catalans i del sud de França. Zero Patatero també ofereix un menú de migdia per 15,50 euros.
Zero Patatero. Ptge. Mercantil, 1. Barcelona. Tel. 93 855 23 04.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: