CUINA.CAT
14/04/2025La nostra tria de Sant Jordi
S'apropa Sant Jordi i encara no teniu clar quin llibre regalar? No patiu: aquí teniu una tria de llibres gastronòmics ideals per gaudir d'una bona lectura i aprendre una pila de receptes diferents, delicioses i que de ben segur us sorprendran!
Mare mar
En aquest llibre, l'escriptora barcelonina Marina Monsonís hi narra les memòries dels veïns de la Barceloneta (peixateres, xarxaires i pescadors). A partir d'aquestes històries, explica la manera de netejar, d'honrar i de cuinar peixos oblidats, de proximitat i de temporada amb unes tècniques pesqueres sostenibles.
A foc lent
Arnau París fa en aquest llibre una reflexió autobiogràfica que ens condueix pels alts i baixos de la seva vida. És la història d'un canvi de rumb i de tot el que això comporta. De com un venedor d'aixetes decideix deixar-ho tot i seguir la seva passió per la cuina i la comunicació. I, tot plegat, amb tocs d'humor i amb moments de reflexió profunda.
Història galàctica del porró
Aquest llibre parla de les virtuts de beure a galet amb un instrument fràgil i sofert. Perquè beure amb porró és un acte pur i ha estat i serà una forma cordial, ecològica i econòmica de compartir. Aleshores, per què va desaparèixer el porró de les taules? Per què va deixar de ser un objecte d'ús general? Aquí potser hi trobarem la resposta.
Les postres d'en Jordi Roca
Un llibre on es poden trobar les millors receptes pas a pas per recrear postres de Jordi Roca, pastisser oficial del Celler de Can Roca. Aquest hi fa una revisió de la seva trajectòria i de les seves creacions per tal d'oferir al lector, d'una manera clara i senzilla, la millor selecció de dolços, postres i gelats, seleccionats especialment per a cada ocasió.
Kao
La història familiar i les receptes de Josep María Kao, xef del restaurant Shanghai, que s'ha convertit en un referent de la cuina xinesa a la ciutat de Barcelona. Amb una estrella Michelin, Kao representa el vincle entre els primers cuiners xinesos que van establir-se a Espanya i l'actual cuina de fusió entre la Xina i el Mediterrani.
Motel Empordà, elogi de l'amor estable
El llibre de Xavier Febrés és una carta d'agraïment al Motel Empordà. Una narració sobre la trajectòria i les singularitats d'un establiment mític per on han passat desenes de personatges i on s'han cuinat centenars de plats que han contribuït a fer-ne tota una institució de Figueres i de l'Alt Empordà.
Sofregit
El sofregit és una de les bases imprescindibles de la cuina catalana i per fer-lo ens calen paciència i bons ingredients. El llibre ens convida a cuinar a través de la tradició culinària amb un receptari que conté 50 propostes delicioses per a qualsevol ocasió i moment de l'any, i amb la descripció de diverses maneres de fer-les.
El petit llibre de les verdures
Aquest llibre interactiu permet que els més petits de la casa descobreixin com creixen les verdures i les hortalisses a l'hort. A partir de mecanismes aptes per a mans petites, els nadons observaran com creixen i com canvien les verdures.
Bar Alegría
Toni Garcia Ramon i Tomás Abellán ofereixen un recull d'històries sobre l'emblemàtic Bar Alegría, obert des de 1899 i regentat des de fa més d'un lustre pel xef Tomás Abellán. Al llarg del llibre, Abellán presenta algunes de les receptes més casolanes i reconfortants del territori.
100 receptes a la catalana
En aquest llibre, hi trobareu una selecció de cent plats dits 'a la catalana' tant a Catalunya com a la resta del món, fet que demostra la projecció internacional de la nostra cuina. Un recull amb el qual Jaume Fàbrega destaca la importància de mantenir la identitat gastronòmica de casa nostra.
Origen de la vinya i el vi a Catalunya
Amb aquest llibre ens remuntem 2.700 anys enrere per conèixer les primeres pràctiques vitivinícoles al Penedès. A través de la documentació dels jaciments arqueològics sobre l'origen de la vinya i el vi a Catalunya, López i Tolosa desvelen històries fascinants.
La nevera mig plena
Jordi Roca, juntament amb els seus nebots Marc Roca i Martí Roca, ofereix un recull de receptes d'aprofitament fàcils, creatives i divertides. Amb ingredients sorprenents, ens proposen plats tan singulars com la truita de ganxets, els biquinis amb sobres de pollastre o una pizza elaborada amb els natxos sobrants d'una festa. Amb totes les receptes d'aquest llibre, descobrireu una nova manera de cuinar, però, sobretot, d'aprofitar el menjar.
Viatjant per cuines del món
Un llibre de receptes de cuina diferent, que convida a compartir elaboracions entre petits i grans. A través de dibuixos meravellosos, contes i la història d'indrets llunyans descobrireu plats tan especials com inimaginables. Viatjant entre històries, veureu com es viu i com es cuina a altres indrets del món entrellaçant cultures.
Ramen: Fideos y otras recetas japonesas
El llibre per aprendre el procés d'elaboració del brou i dels fideus de ramen, udon i soba i la manera d'acompanyar-los. La xef Tove Nilsson guia els lectors, pas a pas, al llarg de tot el procés d'elaboració per tal d'obtenir els fideus ramen perfectes.
Menjar de conte
La col·lecció de receptes està pensada perquè els més petits de la casa aprenguin conceptes bàsics del menjar i despertin la seva imaginació. Hi descobreix els plats preferits de personatges clàssics com Hansel i Gretel o la Rínxols d'Or.
Carmanyoles
Portar carmanyola és una pràctica cada cop més estesa i quotidiana, però sovint no ens permet seguir una dieta equilibrada i saludable. Núria Gispert ens proposa un recull de receptes de carmanyola variades i nutritives amb consells d'organització a l'hora d'elaborar els menús. Amb l'objectiu d'aprofitar els productes de temporada, el llibre està dividit per estacions amb propostes de dos plats per a cada dia de la setmana.
Cuinant les nostres emocions a foc lent
Un llibre solidari que ens ofereix un passeig per les emocions a través de personatges, contes i receptes de cuina, algunes de sorprenents i unes altres de quotidianes però amb molt de suc.
Amb la participació de 29 xefs, entre els quals hi ha Albert i Ferran Adrià, Jordi Cruz i Fina Puigdevall, entre d'altres, la publicació està estructurada com si fos un menú, amb entrants, plats principals i postres. Un viatge pensat per ajudar a conèixer-nos millor i que permet assaborir tots els instants de la vida.
¡Olé Vegan!
És la guia perfecta per seguir una vida saludable i, alhora, respectuosa amb el medi ambient. A partir d'un recull de receptes clàssiques de la cuina espanyola, Mada Madariaga adapta plats emblemàtics com la paella, la truita o les tripes a una dieta vegana. Si voleu endinsar-vos en el món de la cuina vegana, aquest llibre serà el vostre millor acompanyant.
Porca miseria
Xesc Reina exposa la seva manera d'entendre tots els aspectes de la xarcuteria en un llibre carregat d'apunts autobiogràfics. Partint de conceptes bàsics de la professió, a poc a poc, es va endinsant amb una visió de passat, de present i de futur en l'ofici de la carn. A través de la narració, Reina ens regala passatges de la seva trajectòria personal i professional.
Cuinem a 4 mans
Un llibre perquè els petits i els adults puguin compartir les primeres experiències a la cuina a través de receptes saludables, equilibrades i ideals per preparar un berenar amb els amics o un sopar amb la família. A l'inici de cada recepta s'indiquen tant els ingredients com els estris de cuina necessaris per seguir tots els passos d'una manera clara i fàcil.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: