Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

20 llibres de cuina que no et pots perdre aquest Sant Jordi

Per Sant Jordi regala llibres de cuina per als amants de la gastronomia; des dels estils més clàssics a les tècniques més innovadores

CUINA.CAT

14/04/2025
La nostra tria de Sant Jordi

La nostra tria de Sant Jordi

S'apropa Sant Jordi i encara no teniu clar quin llibre regalar? No patiu: aquí teniu una tria de llibres gastronòmics ideals per gaudir d'una bona lectura i aprendre una pila de receptes diferents, delicioses i que de ben segur us sorprendran!

Mare mar

Mare mar

Mare mar

En aquest llibre, l'escriptora barcelonina Marina Monsonís hi narra les memòries dels veïns de la Barceloneta (peixateres, xarxaires i pescadors). A partir d'aquestes històries, explica la manera de netejar, d'honrar i de cuinar peixos oblidats, de proximitat i de temporada amb unes tècniques pesqueres sostenibles.

  • Mare mar - Marina Monsonís López
  • Ara Llibres. 260 pàg.
  • Preu: 22,50 €
A foc lent

A foc lent

A foc lent

Arnau París fa en aquest llibre una reflexió autobiogràfica que ens condueix pels alts i baixos de la seva vida. És la història d'un canvi de rumb i de tot el que això comporta. De com un venedor d'aixetes decideix deixar-ho tot i seguir la seva passió per la cuina i la comunicació. I, tot plegat, amb tocs d'humor i amb moments de reflexió profunda.

  • A foc lent - Arnau París
  • Columna Edicions. 224 pàg.
  • Preu: 21,90 €
Història galàctica del porró

Història galàctica del porró

Història galàctica del porró

Aquest llibre parla de les virtuts de beure a galet amb un instrument fràgil i sofert. Perquè beure amb porró és un acte pur i ha estat i serà una forma cordial, ecològica i econòmica de compartir. Aleshores, per què va desaparèixer el porró de les taules? Per què va deixar de ser un objecte d'ús general? Aquí potser hi trobarem la resposta. 

  • Història galàtica del porró - Salvador Garcia-Arbós
  • ViBop Edicions. 88 pàg.
  • Preu: 13 €
Les postres d'en Jordi Roca

Les postres d'en Jordi Roca

Les postres d'en Jordi Roca

Un llibre on es poden trobar les millors receptes pas a pas per recrear postres de Jordi Roca, pastisser oficial del Celler de Can Roca. Aquest hi fa una revisió de la seva trajectòria i de les seves creacions per tal d'oferir al lector, d'una manera clara i senzilla, la millor selecció de dolços, postres i gelats, seleccionats especialment per a cada ocasió.

  • Les postres d'en Jordi Roca - Jordi Roca
  • Ara Llibres. 232 pàg.
  • Preu: 25,50 €
Kao

Kao

Kao

La història familiar i les receptes de Josep María Kao, xef del restaurant Shanghai, que s'ha convertit en un referent de la cuina xinesa a la ciutat de Barcelona. Amb una estrella Michelin, Kao representa el vincle entre els primers cuiners xinesos que van establir-se a Espanya i l'actual cuina de fusió entre la Xina i el Mediterrani.

  • Kao - Josep María Kao
  • Planeta Gastro. 304 pàg.
  • Preu: 39,95 €
Motel Empordà, elogi de l'amor estable

Motel Empordà, elogi de l'amor estable

Motel Empordà, elogi de l'amor estable

El llibre de Xavier Febrés és una carta d'agraïment al Motel Empordà. Una narració sobre la trajectòria i les singularitats d'un establiment mític per on han passat desenes de personatges i on s'han cuinat centenars de plats que han contribuït a fer-ne tota una institució de Figueres i de l'Alt Empordà.

  • Motel Empordà, elogi de l'amor estable - Xavier Febrés
  • Editorial Gavarres. 140 pàg.
  • Preu: 20 €
Sofregit

Sofregit

Sofregit

El sofregit és una de les bases imprescindibles de la cuina catalana i per fer-lo ens calen paciència i bons ingredients. El llibre ens convida a cuinar a través de la tradició culinària amb un receptari que conté 50 propostes delicioses per a qualsevol ocasió i moment de l'any, i amb la descripció de diverses maneres de fer-les.

  • Sofregit - Enric Herce
  • Cossetània. 160 pàg.
  • Preu: 19,90 €
El petit llibre de les verdures

El petit llibre de les verdures

El petit llibre de les verdures

Aquest llibre interactiu permet que els més petits de la casa descobreixin com creixen les verdures i les hortalisses a l'hort. A partir de mecanismes aptes per a mans petites, els nadons observaran com creixen i com canvien les verdures.

  • El petit llibre de les verdures - Nathalie Choux
  • Estrella Polar - 8 pàg.
  • Preu: 9,95 €
Bar Alegría

Bar Alegría

Bar Alegría

Toni Garcia Ramon i Tomás Abellán ofereixen un recull d'històries sobre l'emblemàtic Bar Alegría, obert des de 1899 i regentat des de fa més d'un lustre pel xef Tomás Abellán. Al llarg del llibre, Abellán presenta algunes de les receptes més casolanes i reconfortants del territori.

  • Bar Alegría - Toni Garcia Ramon i Tomás Abellán
  • Debate. 128 pàg.
  • Preu: 25,90 €
100 receptes a la catalana

100 receptes a la catalana

100 receptes a la catalana

En aquest llibre, hi trobareu una selecció de cent plats dits 'a la catalana' tant a Catalunya com a la resta del món, fet que demostra la projecció internacional de la nostra cuina. Un recull amb el qual Jaume Fàbrega destaca la importància de mantenir la identitat gastronòmica de casa nostra.

  • 100 receptes a la catalana - Jaume Fàbrega
  • Cossetània. 384 pàg.
  • Preu: 17,60 €
Origen de la vinya i el vi a Catalunya

Origen de la vinya i el vi a Catalunya

Origen de la vinya i el vi a Catalunya

Amb aquest llibre ens remuntem 2.700 anys enrere per conèixer les primeres pràctiques vitivinícoles al Penedès. A través de la documentació dels jaciments arqueològics sobre l'origen de la vinya i el vi a Catalunya, López i Tolosa desvelen històries fascinants.

  • Origen de la vinya i el vi a Catalunya - Dani López i Lluís Tolosa
  • Tolosa Wine Books. 256 pàg.
  • Preu: 20 €
La nevera mig plena

La nevera mig plena

La nevera mig plena

Jordi Roca, juntament amb els seus nebots Marc Roca i Martí Roca, ofereix un recull de receptes d'aprofitament fàcils, creatives i divertides. Amb ingredients sorprenents, ens proposen plats tan singulars com la truita de ganxets, els biquinis amb sobres de pollastre o una pizza elaborada amb els natxos sobrants d'una festa. Amb totes les receptes d'aquest llibre, descobrireu una nova manera de cuinar, però, sobretot, d'aprofitar el menjar.

  • La nevera mig plena - Jordi Roca, Marc Roca i Martí Roca
  • Planeta Gastro. 224 pàg.
  • Preu: 21,90 €
Viatjant per cuines del món

Viatjant per cuines del món

Viatjant per cuines del món

Un llibre de receptes de cuina diferent, que convida a compartir elaboracions entre petits i grans. A través de dibuixos meravellosos, contes i la història d'indrets llunyans descobrireu plats tan especials com inimaginables. Viatjant entre històries, veureu com es viu i com es cuina a altres indrets del món entrellaçant cultures.

  • Viatjant per cuines del món - Pierrette Chalendar i Núria Giralt
  • Sd Edicions. 32 pàg.
  • Preu: 20,50 €
Ramen: Fideos y otras recetas japonesas

Ramen: Fideos y otras recetas japonesas

Ramen: Fideos y otras recetas japonesas

El llibre per aprendre el procés d'elaboració del brou i dels fideus de ramen, udon i soba i la manera d'acompanyar-los. La xef Tove Nilsson guia els lectors, pas a pas, al llarg de tot el procés d'elaboració per tal d'obtenir els fideus ramen perfectes.

  • Ramen: Fideos y otras recetas japonesas - Tove Nilsson
  • Col and Col. 152 pàg.
  • Preu: 20,95 €
Menjar de conte

Menjar de conte

Menjar de conte

La col·lecció de receptes està pensada perquè els més petits de la casa aprenguin conceptes bàsics del menjar i despertin la seva imaginació. Hi descobreix els plats preferits de personatges clàssics com Hansel i Gretel o la Rínxols d'Or.

  • Menjar de conte - Arancha Perpiñán
  • Barcanova. 24 pàg.
  • Preu: 10,95 €
Carmanyoles

Carmanyoles

Carmanyoles

Portar carmanyola és una pràctica cada cop més estesa i quotidiana, però sovint no ens permet seguir una dieta equilibrada i saludable. Núria Gispert ens proposa un recull de receptes de carmanyola variades i nutritives amb consells d'organització a l'hora d'elaborar els menús. Amb l'objectiu d'aprofitar els productes de temporada, el llibre està dividit per estacions amb propostes de dos plats per a cada dia de la setmana.

  • Carmanyoles - Núria Gispert
  • Cossetània Edicions. 160 pàg.
  • Preu: 19,90 €
Cuinant les nostres emocions a foc lent

Cuinant les nostres emocions a foc lent

Cuinant les nostres emocions a foc lent

Un llibre solidari que ens ofereix un passeig per les emocions a través de personatges, contes i receptes de cuina, algunes de sorprenents i unes altres de quotidianes però amb molt de suc. 

Amb la participació de 29 xefs, entre els quals hi ha Albert i Ferran Adrià, Jordi Cruz i Fina Puigdevall, entre d'altres, la publicació està estructurada com si fos un menú, amb entrants, plats principals i postres. Un viatge pensat per ajudar a conèixer-nos millor i que permet assaborir tots els instants de la vida.

  • Cuinant les nostres emocions a foc lent - Diversos autors 
  • Parcir Edicions Selectes. 246 pàg.
  • Preu: 29 €
¡Olé Vegan!

¡Olé Vegan!

¡Olé Vegan!

És la guia perfecta per seguir una vida saludable i, alhora, respectuosa amb el medi ambient. A partir d'un recull de receptes clàssiques de la cuina espanyola, Mada Madariaga adapta plats emblemàtics com la paella, la truita o les tripes a una dieta vegana. Si voleu endinsar-vos en el món de la cuina vegana, aquest llibre serà el vostre millor acompanyant.

  • ¡Olé Vegan! - Mada Madariaga
  • Libros Cúpula. 192 pàg.
  • Preu: 21,95 €
Porca miseria

Porca miseria

Porca miseria

Xesc Reina exposa la seva manera d'entendre tots els aspectes de la xarcuteria en un llibre carregat d'apunts autobiogràfics. Partint de conceptes bàsics de la professió, a poc a poc, es va endinsant amb una visió de passat, de present i de futur en l'ofici de la carn. A través de la narració, Reina ens regala passatges de la seva trajectòria personal i professional.

  • Porca miseria - Xesc Reina
  • Col and Col. 464 pàg.
  • Preu: 30 €
Cuinem a 4 mans

Cuinem a 4 mans

Cuinem a 4 mans

Un llibre perquè els petits i els adults puguin compartir les primeres experiències a la cuina a través de receptes saludables, equilibrades i ideals per preparar un berenar amb els amics o un sopar amb la família. A l'inici de cada recepta s'indiquen tant els ingredients com els estris de cuina necessaris per seguir tots els passos d'una manera clara i fàcil.

  • Cuinem a 4 mans - Xesco Bueno
  • Larousse. 64 pàg.
  • Preu: 15,95 €

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: