CUINA.CAT
22/04/2024Si encara no teniu clar quin llibre regalareu o us voleu regalar per Sant Jordi, no patiu: aquí teniu una tria d'una vintena de llibres gastronòmics ideals per gaudir d'una bona lectura i per aprendre una pila de receptes diferens, delicioses i que de ben segur us sorprendran!
Les millors receptes de Carles Gaig
Carles Gaig és una de les grans figures de la nostra cuina i, per primera vegada, ha obert les portes de casa seva per descobrir-nos els secrets dels seus plats magnífics. A les pàgines d’aquest llibre, trobareu un repàs dels seus orígens, de com el llegat de l’àvia i la mare l’han fet ser el cuiner que és, així com algunes de les peripècies que ha viscut els anys que fa que es dedica a la professió. També hi ha, és clar, receptes. Un receptari de plats deliciosos pensats i explicats per poder fer a casa fàcilment, dividits per temporades. I no hi falten els seus grans clàssics: l’escudella de Nadal, el caneló Gaig amb crema de tòfona, els macarrons cardenal i el fricandó.
La cuina del barroc
Història del segle XVII. Un repàs a la cuina catalana de l’època del Rector de Vallfogona, coincidint amb l’any dedicat a aquest poeta.
Oh la la chocolat
Xocolata a dojo. Oriol Balaguer és un dels grans pastissers del nostre país i aquest llibre està dedicat al 100% a una de les seves grans passions: la xocolata.
La cuina de la memòria
Menjar i salut mental. L’alimentació és fonamental per mantenir la salut del nostre cervell i aquí trobareu plats per tenir-la en forma!
Cuines
Un recorregut que comença al mercat o a les botigues, segueix amb la forma com organitzem i desem els productes i culmina amb totes les elaboracions que ens proposa aquest manual. El llibre oficial del programa de 3Cat és un festival de consells i receptes que ens ajudaran en el dia a dia i, també, en les grans ocasions. A més, trobarem la versió més extensa de les elaboracions, a càrrec del Marc i la Gessa, però, també, la versió “pim-pam” que ens proposa l’Arnau.
Conciliar cuina i vida
En un tres i no res. Es pot preparar un àpat en cinc minuts? La xef Ada Parellada ens demostra que sí, amb plats boníssims!
Cocinar el Mediterráneo
En aquest llibre, trobareu 80 receptes senzilles de tot l’arc mediterrani, una celebració de sabors, aromes, elaboracions i tècniques tradicionals de la Mediterrània més autèntica i diversa, per preparar a casa i gaudir amb la família i els amics. Plats vegetals, de peix, de carn, per compartir i per menjar amb les mans, dolços i salats.
La paella pel mànec
Carme Ruscalleda, la nostra cuinera més premiada i internacional, ens proposa aprendre i posar en pràctica les tècniques i els coneixements imprescindibles per cuinar bé a casa i preparar receptes sorprenents, innovadores i variades –amb entrants, acompanyaments i postres– per a cada ocasió, i amb opcions vegetarianes.
10 anys, 10 receptes
Un llibre que celebra el desè aniversari del restaurant Casa Xica amb una selecció de les receptes dels 10 plats més icònics del restaurant amanides amb anècdotes, humor, irreverència i un emotiu pròleg d'Albert Raurich.
Cremo!
Aquest llibre és la història d’una noia normal i corrent que un bon dia decideix deixar-ho tot per aprendre un ofici del qual no sap res i llançar-se de cap a una aventura per escoles d’hostaleria peculiars, restaurants insòlits, hotels i pastisseries de tota mena i condició, mentre el país és sacsejat per la revolució gastronòmica. Un assaig i un receptari en què Maria Nicolau reflexiona i fa memòria sobre la seva trajectòria professional.
Cuina nostra. Un relat de memòria gastronòmica
Diuen que guisar és un acte d’amor, i en aquest llibre trobareu una selecció de les publicacions escrites per Casimir Romero i Garcia al mur de les seves xarxes socials, on escriu sobre la cuina tradicional valenciana. De fet, és molt més que un receptari: també hi trobareu cultura, etnografia, memòria, identitat... Tot plegat, amb l’objectiu de recuperar la memòria gastronòmica com una forma de resistència a l’embranzida de noves modes poc sostenibles.
Reserva't per a les postres
Un llibre dividit en capítols temàtics (pastisseria, dolços tradicionals, xocolata...) i en cadascun hi ha propostes per fer a casa. Tot plegat, amb l’objectiu d’explicar les tècniques i prendre consciència que les postres són importants. A més, Lluc Crusellas reivindica i ensenya les diferències entre la pastisseria artesana i la industrial.
La cuina vegetariana moderna
Aquesta és la primera traducció al català d’un llibre que es va publicar el 1912 i que és precursor del vegetarianisme. El cuiner manresà Ignasi Domènech va destacar en la divulgació de la cuina en molts vessants, i sorprèn especialment que, ja a principis del segle XX, decidís escriure una obra dedicada als incipients moviments naturalistes que tenien com a objectiu fonamental millorar la salut de les persones, amb reflexions, receptes i tècniques que, més d’un segle després, continuen totalment vigents.
Via Veneto
Aquest llibre conté les receptes més emblemàtiques del restaurant, clàssiques i actuals, a més de recollir el testimoni i la història de l'equip. Tot plegat, per descobrir què l'ha convertit en un local de culte i pelegrinatge obligat.
100 receptes sense receptes
Si us agrada la cuina però us fa mandra llegir les receptes, aquí teniu la solució: un llibre molt visual i a tot color per cuinar de la manera més intuïtiva, espontània, ràpida i pràctica possible. A cada imatge hi ha detallats tots els ingredients, amb les explicacions, les quantitats i la informació necessària que cal tenir en compte abans de servir el plat. Amanides, plats cuinats a foc lent, gratinats, postres... I, tot plegat, organitzat segons les estacions de l’any, per trobar sempre el que busquem.
Receptes per compartir amb amics
Jubany i amics. Dotze ingredients repartits en dotze mesos i cuinats a quatre mans per compartir la cuina amb bona companyia.
Arraigados
La visió forana dels vins. La història vital de dotze viticultors d’arreu del món que s’han instal·lat aquí per produir vi amb una visió particular del sector.
Ranxos i xefles
La cuina dels pescadors. Jaume Fàbrega ha parlat amb els pescadors i ha recollit la seva saviesa en un llibre on no falten grans receptes marineres.
Viure el món del vi
Enoturisme. Una guia amb mapes i fotografies per conèixer la gran oferta d’enoturisme que hi ha a casa nostra.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: