Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El millor torró artesà de crema cremada es pot trobar a la pastisseria Zaguirre de Terrassa

Aquest ha estat el veredicte del jurat del tercer concurs 'Millor Torró Artesà de Crema Cremada de l'Estat 2024'

Miquel Zaguirre, propietari de Zaguirre Pastissers

Miquel Zaguirre, propietari de Zaguirre Pastissers

Martí Giner, de la pastisseria Zaguirre de Terrassa, s'ha proclamat guanyador del tercer concurs 'Millor Torró Artesà de Crema Cremada de l'Estat 2024', organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El pastisser s'ha imposat sobre prop de 40 participants de tot l'estat i ha obtingut la millor valoració en un tast a cegues, el resultat del qual es valida sota notari.

Zaguirre Pastissers, amb dos establiments a Terrassa, és un negoci familiar amb 50 anys d'història regentat pels germans Zaguirre amb el mateix esperit i la mateixa vocació dels seus pares. Fusiona la tradició artesanal amb receptes més innovadores per elaborar i servir sorprenents creacions de pastisseria dolça i salada, xocolata, brioixeria, pa i productes de temporada. Sempre preparades amb ingredients naturals i de primera qualitat, sense additius, ni conservants, elaborats manualment un a un, amb la cura i el temps necessaris.

Zaguirre Pastissers elabora el torró de crema amb ametlla marcona, que es trinxa per fer-ne pols i traspassar la seva humitat al torró. Després fa un almívar que barreja amb ous per fer el massapà. El torró s'introdueix llavors en els tradicionals calaixos de fusta, on reposa 48 hores abans de ser 'cremat'.

Tercera edició del concurs
Els candidats del concurs han lliurat 3 barres de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborades totalment amb ametlla, rovell d'ou, productes lactis (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o per diverses cares. 

Un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Xavier Canal, David Gil, Josep Danés, Rafael Tugues i Toni Noguera (guanyador en la darrera edició), i pels periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Mònica Ramírez, ha dut a terme la degustació i la deliberació valorant el sabor, la textura i l'aspecte del torró. L'objectiu del concurs és incentivar els pastissers artesans i premiar les seves habilitats, tot buscant el reconeixement de la qualitat de la pastisseria artesana del país. 

Després de l'èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l'estat, el Gremi va convocar aquest certamen per primer cop fa dos anys per trobar el millor torró artesà de crema cremada. La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona i l'any passat es va proclamar vencedora la Pastisseria Noguera de Girona. 

El concurs Millor Torró Artesà de Crema Cremada és organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i el patrocini de la firma de solucions làcties per a professionals Candia. 

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: