Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors receptes per preparar un bon esmorzar de forquilla

CUINA.CAT

28/04/2023

L'esmorzar és l'àpat més important del dia, i els de forquilla, com el seu nom indica, són els que es mengen amb coberts, els que van més enllà del cafè amb llet i els cereals. Una bona ració de carn, de peix, de llegums o d'ous per començar el dia són la millor manera d'agafar forces. Avui us portem algunes propostes de xefs de restaurants catalans, perquè conegueu i pugueu prerarar els millors esmorzars de forquilla del país.

01 Botifarra amb seques i allioli

Botifarra amb seques i allioli

Botifarra amb mongetes i allioli

ADRIÀ EDO

La botifarra amb mongetes és el clàssic dels clàssics de la gastronomia tradicional catalana, un plat complet amb carn i llegums ideal per engegar el dia. La proposta del xef Adrià Edo és una aposta segura i saborosa, acompanyada amb allioli i en què serà impossible no sucar-hi un bon tros de pa.

 

02 Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

Bacallà a la llauna

ÀLEX PORTALES

Una bona ració de bacallà en qualsevol de les seves formes és l'excusa ideal per fer un esmorzar de forquilla. El xef Àlex Portalés ens porta una recepta de bacallà a la llauna, una preparació sucosa i saborosa que entra tant pels ulls com pel sabor i la textura únics del bacallà.

03 Cargols a la catalana

Cargols a la catalana

Cargols a la catalana

BRYAN SUÁREZ

Un bon esmorzar no és el mateix sense una bona companyia, i la proposta de Bryan Suárez és el plat ideal per compartir: una ració de cargols a la catalana, un plat sucós i llaminer amb el qual no podreu parar de menjar cargols l'un darrere l'altre.

04 Mandonguilles guisades

Mandonguilles guisades

Mandonguilles guisades

FRAN BAIXAS

Unes quantes mandonguilles amb pèsols acompanyades de la seva salseta i una ració de pa, tot servit en una cassoleta de ceràmica, és tot el que es necessita per ser feliç a primera hora del matí. La proposta d'esmorzar de forquilla de Fran Baixas és una aposta segura que de ben segur agradarà a tothom.

05 Truita de samfaina

Truita de samfaina

Truita de samfaina

GESSAMÍ CARAMÉS

La truita es pot menjar al plat, en torrades, amb un entrepà... És un plat versàtil que sempre ve de gust, i la recepta de truita de samfaina que ens porta la xef Gessamí Caramés, acompanyada d'unes llesques de pa amb tomata, és la truita perfecta per portar a un bon esmorzar de forquilla.

06 Sardines en escabetx

Sardines en escabetx

Sardines en escabetx

JAUME MARAMBIO

Jaume Marambio ens porta una recepta de sardines en escabetx fàcil i ràpida de preparar, perfecta per compartir i ideal per fer-la amb l'acompanyament que més ens agradi, amb verduretes i herbes aromàtiques.

07 Ous ferrats amb patates i pernil

Ous ferrats amb patates i pernil

Ous ferrats amb patates i pernil

LENA GRANÉ I RICKY SMITH

La parella de xefs Lena Grané i Ricky Smith ens porten un plat imprescindible, els ous ferrats amb patates i pernil. Una recepta clàssica que també es pot preprarar amb xistorra o xoriç, una bomba energètica per començar el dia al 100%. 

08 Mongetes amb calamarsons

Mongetes amb calamarsons

Mongetes amb calamarsons

MILA ACOSTA

Per què hem de triar entre peix o llegums si podem gaudir d'un plat amb totes dues coses? Mila Acosta ens porta una recepta de mongetes del ganxet amb calamarsons, un plat suculent i perfecte per esmorzar.

09 Capipota i tripa amb cigrons

Capipota i tripa amb cigrons

Capipota i tripa amb cigrons

ORIOL CASALS

Un altre clàssic dels esmorzars de forquilla, el capipota i tripa amb cigrons, una recepta tan contundent com deliciosa que ens porta el xef Oriol Casals i que s'ha de menjar amb una bona ració de pa.

10 Rovellons amb all i julivert

Rovellons amb all i julivert

Rovellons amb all i julivert

ROC CARBONELL

El xef Roc Carbonell ens porta una recepta de bolets, un plat de temporada de tardor amb rovellons servits amb all i julivert, un plat molt senzill però també molt saborós i còmode de servir i de menjar. 

11 Popets amb ceba

Popets amb ceba

Popets amb ceba

RUBÉN CAMPOS

Els popets amb ceba de Rubén Campos son la combinació perfecta de cuina a foc lent, producte de qualitat i resultat cruixent i gustós. Una bona ració de popets amb ceba és la millor manera de començar el dia amb un plat de mol·luscs.

12 Galtes de vedella estofades amb bolets

Galtes de vedella estofades amb bolets

Galtes estofades amb bolets

AZIZA EL BACHIRI

L'última recepta per a un bon esmorzar de forquilla ens la porta la xef Aziza El Bachiri, amb unes galtes estofades amb bolets, l'edició definitiva dels plats de carn per esmorzar, amb un bon tall de galta per començar el dia.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: