CUINA.CAT
28/04/2023L'esmorzar és l'àpat més important del dia, i els de forquilla, com el seu nom indica, són els que es mengen amb coberts, els que van més enllà del cafè amb llet i els cereals. Una bona ració de carn, de peix, de llegums o d'ous per començar el dia són la millor manera d'agafar forces. Avui us portem algunes propostes de xefs de restaurants catalans, perquè conegueu i pugueu prerarar els millors esmorzars de forquilla del país.
Botifarra amb seques i allioli
La botifarra amb mongetes és el clàssic dels clàssics de la gastronomia tradicional catalana, un plat complet amb carn i llegums ideal per engegar el dia. La proposta del xef Adrià Edo és una aposta segura i saborosa, acompanyada amb allioli i en què serà impossible no sucar-hi un bon tros de pa.
Bacallà a la llauna
Una bona ració de bacallà en qualsevol de les seves formes és l'excusa ideal per fer un esmorzar de forquilla. El xef Àlex Portalés ens porta una recepta de bacallà a la llauna, una preparació sucosa i saborosa que entra tant pels ulls com pel sabor i la textura únics del bacallà.
Cargols a la catalana
Un bon esmorzar no és el mateix sense una bona companyia, i la proposta de Bryan Suárez és el plat ideal per compartir: una ració de cargols a la catalana, un plat sucós i llaminer amb el qual no podreu parar de menjar cargols l'un darrere l'altre.
Mandonguilles guisades
Unes quantes mandonguilles amb pèsols acompanyades de la seva salseta i una ració de pa, tot servit en una cassoleta de ceràmica, és tot el que es necessita per ser feliç a primera hora del matí. La proposta d'esmorzar de forquilla de Fran Baixas és una aposta segura que de ben segur agradarà a tothom.
Truita de samfaina
La truita es pot menjar al plat, en torrades, amb un entrepà... És un plat versàtil que sempre ve de gust, i la recepta de truita de samfaina que ens porta la xef Gessamí Caramés, acompanyada d'unes llesques de pa amb tomata, és la truita perfecta per portar a un bon esmorzar de forquilla.
Sardines en escabetx
Jaume Marambio ens porta una recepta de sardines en escabetx fàcil i ràpida de preparar, perfecta per compartir i ideal per fer-la amb l'acompanyament que més ens agradi, amb verduretes i herbes aromàtiques.
Ous ferrats amb patates i pernil
La parella de xefs Lena Grané i Ricky Smith ens porten un plat imprescindible, els ous ferrats amb patates i pernil. Una recepta clàssica que també es pot preprarar amb xistorra o xoriç, una bomba energètica per començar el dia al 100%.
Mongetes amb calamarsons
Per què hem de triar entre peix o llegums si podem gaudir d'un plat amb totes dues coses? Mila Acosta ens porta una recepta de mongetes del ganxet amb calamarsons, un plat suculent i perfecte per esmorzar.
Capipota i tripa amb cigrons
Un altre clàssic dels esmorzars de forquilla, el capipota i tripa amb cigrons, una recepta tan contundent com deliciosa que ens porta el xef Oriol Casals i que s'ha de menjar amb una bona ració de pa.
Rovellons amb all i julivert
El xef Roc Carbonell ens porta una recepta de bolets, un plat de temporada de tardor amb rovellons servits amb all i julivert, un plat molt senzill però també molt saborós i còmode de servir i de menjar.
Popets amb ceba
Els popets amb ceba de Rubén Campos son la combinació perfecta de cuina a foc lent, producte de qualitat i resultat cruixent i gustós. Una bona ració de popets amb ceba és la millor manera de començar el dia amb un plat de mol·luscs.
Galtes de vedella estofades amb bolets
L'última recepta per a un bon esmorzar de forquilla ens la porta la xef Aziza El Bachiri, amb unes galtes estofades amb bolets, l'edició definitiva dels plats de carn per esmorzar, amb un bon tall de galta per començar el dia.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: