Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors receptes veganes de falàfel

3 plats típics de l'Orient Mitjà que trenquen els tòpics de la cuina vegetariana

CUINA.CAT

23/08/2023

Croquetes (o mandonguilles, segons com es miri) fetes de cigrons, típiques de l’Orient Mitjà. Els últims anys, el falàfel és un plat que trobem en molts restaurants del nostre entorn, però segurament encara és una recepta que elaborem poc a casa. I no és gens difícil! Us proposem que comenceu a practicar amb una recepta canònica, amb hummus i pita, i dues de més originals perquè us atreviu a descobrir les possibilitats del falàfel. I un apunt: us podeu estalviar posar bicarbonat en el remull dels cigrons la nit abans, però tingueu en compte que fa que l’aigua penetri a dins dels llegums i els estova millor.

01 Falàfel amb hummus i pa de pita

Falàfel amb hummus i pa de pita

Falàfel amb hummus i pa de pita

El clàssic dels clàssics, un plat fet a base de llegums que és l’emblema de les receptes de falàfel. Una combinació de textures i sabors tan contundent com refrescant i nutritiva. Ideal tant per menjar al migdia com a la nit i que podem acompanyar amb uns tomàquets amanits i unes fulles d’enciam.

02 Hamburguesa vegana de falàfel

Hamburguesa vegana de falàfel

Hamburguesa de falàfel

Per gaudir d’una bona hamburguesa no cal que ho fem amb carn. L’hamburguesa vegana de falàfel és una alternativa deliciosa i innovadora que ens permet gaudir d’aquesta menja oriental sense renunciar al format clàssic de pa amb enciam, formatge i tomàquet.

03 Falàfel de remolatxa

Falàfel de remolatxa

Falàfel de remolatxa

Una recepta semblant a les croquetes, o a les mandonguilles, segons amb què ho vulguem comparar. Un falàfel diferent, amb un color i un gust característics, però que mantenen l’essència d’un plat que se serveix amb hummus i pa cruixent. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: