CUINA.CAT
23/08/2023Croquetes (o mandonguilles, segons com es miri) fetes de cigrons, típiques de l’Orient Mitjà. Els últims anys, el falàfel és un plat que trobem en molts restaurants del nostre entorn, però segurament encara és una recepta que elaborem poc a casa. I no és gens difícil! Us proposem que comenceu a practicar amb una recepta canònica, amb hummus i pita, i dues de més originals perquè us atreviu a descobrir les possibilitats del falàfel. I un apunt: us podeu estalviar posar bicarbonat en el remull dels cigrons la nit abans, però tingueu en compte que fa que l’aigua penetri a dins dels llegums i els estova millor.
Falàfel amb hummus i pa de pita
El clàssic dels clàssics, un plat fet a base de llegums que és l’emblema de les receptes de falàfel. Una combinació de textures i sabors tan contundent com refrescant i nutritiva. Ideal tant per menjar al migdia com a la nit i que podem acompanyar amb uns tomàquets amanits i unes fulles d’enciam.
Hamburguesa vegana de falàfel
Per gaudir d’una bona hamburguesa no cal que ho fem amb carn. L’hamburguesa vegana de falàfel és una alternativa deliciosa i innovadora que ens permet gaudir d’aquesta menja oriental sense renunciar al format clàssic de pa amb enciam, formatge i tomàquet.
Falàfel de remolatxa
Una recepta semblant a les croquetes, o a les mandonguilles, segons amb què ho vulguem comparar. Un falàfel diferent, amb un color i un gust característics, però que mantenen l’essència d’un plat que se serveix amb hummus i pa cruixent.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: