Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mor Fermí Puig, un dels grans de la cuina catalana

Feia poc que el xef vallesà havia tancat el seu restaurant homònim per jubilació

Fermí Puig ha mort als 65 anys

Fermí Puig ha mort als 65 anys

Fermí Puig (Granollers, 1959) ha mort aquest divendres a causa d'un càncer. La cuina catalana perd un dels seus referents, que va iniciar la seva trajectòria al restaurant barceloní de Montse Guillén i que durant més de dotze anys va donar vida als fogons del Drolma, a l'hotel Majestic, que es va convertir en el millor exemple del fet que en un hotel es poden cuinar plats excel·lents, tal com han demostrat tants altres xefs els darrers anys.

Puig va ser una peça molt important en la història d'El Bulli: amic d'Adrià, amb qui va fer la mili, va ser ell qui va presentar-lo a Juli Soler. La resta, és història. Puig va passar pels fogons de Cala Montjoi i va continuar l'aventura a Le Ciboulette, a Barcelona. Però també va cuinar fora de Catalunya, a Andalusia, Veneçuela i les Canàries. El 1999 obria les portes Drolma, al Majestic i, dotze anys després, obria portes Petit Comitè i el restaurant Fermí Puig, en ple Eixample de Barcelona, acompanyat d'Alfred Romagosa com a cap de sala.

A banda de la seva tasca als fogons, Puig va ser un gran divulgador de la cuina catalana, amb la publicació de diversos llibres com Cuinetes (Columna, 2009), Més cuinetes (Columna, 2011) o La pilota a l'olla (Enciclopèdia Catalana, 2019), on recollia les receptes de la seva secció a RAC1.

CUINA va entrevistar Fermí Puig l'octubre del 2015 a la secció Genis del Foc, just quan havia obert les portes del seu restaurant Fermí Puig. Podeu recuperar la conversa amb Xavier Sust en aquest enllaç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 282

UN NOU CURS AMB MOLT DE GUST!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: