London International Olive Oil Competitions 2023, el concurs europeu de referència en el món de l’oli, ha atorgat a l’oli d’oliva verge extra GREGAL la medalla d’or i a l’oli d’oliva verge extra SANTA CREU i MAESTRO DE ALMAZARA, medalla de plata.
Aquests nous reconeixements als olis premiats, Gregal, Santa Creu i Maestro de Almazara, se sumen als altres premis ja obtinguts durant aquest 2023, que en el cas de Gregal varietat Lecciana han estat:
- EVOOLEUM WORD’S TOP100 – Awards 2023 – 93 punts
- JAPAN OLIVE OIL PRIZE – Medalla d’or
- ESAO – 3r Premi millor OOVE Catalunya Productor 2022 / 2023
- NEW YORK OLIVE OIL COMPETITION – Silver Award Winner 2023
- LONDON IOOC 2023 – Medalla d’or
Santa Creu, varietat Arbequina, per la seva banda, ha obtingut els següents premis:
- JAPAN OLIVE OIL PRIZE – Medalla d’or
- ESAO – Finalista millor OOVE Catalunya Productor 2022 / 2023
- NEW YORK OLIVE OIL COMPETITION – Silver Award Winner 2023
- LONDON IOOC 2023 – Medalla de plata
I Maestro Almazara, varietat Arbequina, ha obtingut els següents reconeixements:
- ESAO – Finalista Millor OOVE Catalunya Productor 2022 / 2023
- LONDON IOOC 2023 – Medalla de plata
Una aposta per la innovació
Gregal és la marca més innovadora que Molí Coloma ha tret al mercat després d’anys de treball. Elaborat a partir de la varietat LECCIANA, una unió de la varietat catalana Arbosana i la italiana Liccino, forma part de la gamma Olis d’Autor on també trobem la Flor d’oli, l’oli del primer raig i el Maestro de Almazara, oli que mostra l’art del cupatge i busca la sintonia entre les varietats Arbosana, Koroneiki i Arbequina.
A més, Molí Coloma també treballa la gamma d’olis de finca: el Peiró i el Santa Creu, amb oliveres d’arbequina procedents d’una finca de Cabacés (Priorat) i Piera (Anoia), respectivament. Són olis de producció reduïda, d’aromes delicades i amb una essència única.
Les oliveres pertanyen als camps del voltant de finca Molí Coloma –un antic molí paperer del segle XV–, però també a camps de Tarragona, del Montsant i del Priorat. Amb cadascuna d’aquestes varietats d’oliva també s’elaboren olis monovarietals, d’una acidesa baixa, amb els quals es vol expressar la puresa i la frescor de cada varietat.