Els olis d'oliva verge extra primerencs de l'anyada 2024-2025 d'Olis Bargalló ja són aquí i, enguany, són uns OOVE que presenten unes qualitats organolèptiques fruit d'un molt bon any que ha permès augmentar la producció mantenint l'alta qualitat dels olis.
I és que, tot i l'augment de les temperatures, ha estat un any més plujós, la qual cosa ha afavorit la collita i ha permès l'augment de la producció d'oli, especialment del monovarietal picual, sense comprometre'n en cap moment la qualitat. Pel que fa a l'arbequina, la producció s'ha mantingut estable.
Una arbequina més picant, un picual excepcional
Els primerencs picual i arbequina d'Olis Bargalló procedeixen d'olives primerenques triades i seleccionades personalment per Francesc Bargalló, CEO de l'empresa, i premsades a baixa temperatura, amb els últims avenços tecnològics, per aconseguir l'or líquid.
El monovarietal primerenc arbequina d'Olis Bargalló anyada 2024-2025 és un oli que prové de les oliveres pròpies de la firma, ubicades a Gelida (Barcelona), propietat de la família des de fa quatre generacions i de la finca Castillo Mas del Señor, de Bovera (Lleida). Unes olives premsades a baixa temperatura i convertides en oli, que enguany es caracteritza per tenir un punt final més picant del que és habitual, si bé es manté com un oli elegant, fi, afruitat i viu. Se'n pot arribar a percebre lleugerament l'olor d'ametlló nou, fonoll, carxofa, flors i tomàquet. D'estabilitat baixa, amb un alt percentatge en àcid linoleic.
D'altra banda, el monovarietal primerenc picual d'Olis Bargalló anyada 2024-2025 prové d'olives seleccionades a Bailèn (Jaén) i és un oli amb força i cos que enguany es caracteritza per tenir un punt menys de color i d'aroma (menys verd i menys aromàtic que el de l'anyada 2023-2024), però amb molts matisos subtils tant en nas com en boca.
Els olis primerencs picual i arbequina d'Olis Bargalló es presenten en les ampolles prèmium de 500 ml, i en l'Elegance de 250 ml. Tots dos envasos tenen l'habitual marca de la casa: unes ampolles de vidre fosc per mantenir i garantir més temps les qualitats dels olis.