L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) ha acollit la 35a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, un dels certàmens de cuina amb més trajectòria del país. Cinc finalistes de cinc escoles d’hoteleria i gastronomia de Catalunya han preparat un plat que tenia l’escamarlà i la vieira com a ingredients principals i que posteriorment han defensat davant del jurat presidit pel xef Paolo Casagrande, cap de cuina i xef executiu del restaurant Lasarte, de tres estrelles Michelin. Els premis s’han distribuït en quatre categories, la principal de les quals és el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, atorgat al plat “Homenatge als pèsols ofegats”, presentat per Osvaldo Sejas, alumne de l’ESH Vedruna de Gràcia.
Guardons a la destresa, la creativitat i la millor presentació
El Premi a la Destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per “Menjar blanc d’escamarlans, pèsols llàgrima i escamarlà a la brasa amb allioli”, elaborat per Eva Serra, alumna del CETT. Isaac Caballol, alumne de l’Escola Joviat de Manresa, s’ha endut el Premi a la Imaginació i la Creativitat amb el plat titulat “Cap i pota amb escamarlans, vieira i escuma d’un suquet d’escamarlans amb cruixent de salicòrnia”. El Premi a la Millor Presentació ha estat per a Alba Miñana, de l’EH Sant Ignasi-Sarrià, pel plat “Suquet d’escamarlans amb tauler vegetal”. Finalment, Lucía Correas, de l’EUHT StPOL, ha recollit el Premi a la Millor Aplicació del Producte pel seu “Escamarlà, peu de porc farcit de papada, pèsols del Maresme a la brasa i múrgoles”.
Podeu consultar-ne més informació a www.santpol.edu.es/ca/.