POL MARTÍN DE HARO
26/05/2021Diuen que la mida no importa... Deu ser veritat si tenim en consideració els ous de guatlla, que, tan petits com saborosos, ens aporten vitamina A i B, ferro i la possibilitat de preparar uns entrants 'explosius'. I és que el seu rovell, combinat amb productes com bolets, bacó o formatge, és tot un plaer culpable. Així doncs, al CUINA us convidem a preparar receptes que us facin exclamar: ous de guatlla, al plat!
Ous de guatlla escumats amb ceba i cremós de formatge de cabra
Aquesta cullerada d'ou de guatlla escumat que ens proposa Isabel Márquez és una combinació de dolç i salat, en part gràcies a la ceba caramel·litzada, que haureu de daurar a la paella amb sucre morè. El salat l'aportarà el cremós de formatge de cabra i iogurt, al qual afegireu ametlla caramel·litzada ratllada. Una combinació de sabors que agradarà als fanàtics del formatge de cabra.
Barqueta d'ous de guatlla, xoriç i pebrot del piquillo Becky Lawton
Un homenatge castís ple de sabor en un entrant que no falla mai. Xoriç de Burgos, ou de guatlla i un pebrot del piquillo, lleugerament dolç i molt carnós. Només caldrà que els passeu per la planxa uns minuts i ho serviu en una petita llesca de pa, que us servirà de base per a un entrant deliciós que de ben segur us farà repetir.
Ous de guatlla amb crema de ceps
Aquesta recepta del xef Jaume Semell és tota una explosió de sabors. L'ou lleugerament cuit, s'acompanyarà d'una crema de ceps amb nata, així com d'una beixamel. Per tal de preparar els ous com si fossin uns bons canelons, us recomanem que els poseu al forn amb la beixamel i un bon grapat de formatge ratllat tipus parmesà, de manera que us quedaran gratinats i cruixents. Tot un plaer, per als amants dels ceps i el formatge.
Ou de guatlla a baixa temperatura amb caviar
Un entrant exclusiu i molt saborós on destaca el fort sabor marí del caviar, l'ou de peix més preuat del mercat. La seva preparació és força senzilla, però haureu d'anar amb cura, ja que, un cop l'ou de guatlla s'hagi cuit amb la closca, us tocarà pelar-lo amb molt de compte. En culleres de presentació, serviu una mica de caviar i, a sobre, els ous de guatlla. Salpebreu-los i... a gaudir-ne!
Ous de guatlla sobre xampinyons farcits d'arròs
És un d'aquells plats que Ada Parellada recomana preparar amb els més petits de casa per introduir-los al meravellós món de la cuina. Necessitareu xampinyons, porro, salsa de tomàquet i arròs del tipus basmati o llarg, especialment idoni per a les amanides i els acompanyaments, ja que permet, un cop cuit amb aigua o al vapor, coure'l amb greix i acompanyat d'altres productes. Un cop el salteu amb el porro, els peus dels xampinyons i una mica de julivert, esperareu que els xampinyons es facin al forn per farcir-los, afegint-hi la salsa de tomàquet com a base del plat i, per descomptat, coronant-lo amb un ou de guatlla fregit a la paella. Res a envejar a un arròs a la cubana tradicional...
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: