El pastís de formatge més llarg del món fa 25 metres i es fa a Mas Claperol, la Garrotxa (Osona). Des del 29 de juny, el municipi esdevé la capital mundial del pastís de formatge amb una peça que unirà de punta a punta l'emblemàtic pont penjant del poble. El Farmlab de Rupit i l'empresa de formatges i iogurts artesans i ecològics Mas Claperol de la Garrotxa s'han unit per fer realitat la fita històrica i comercialitzar el pastís a peces més petites per tot Catalunya sota la marca 'XXV'.
Promoció del territori
La caçadora de Masies, Marta Lloret, és la padrina de l'acte, en què s'uniran 10 blocs de pastís de formatge muntat de 2,5 metres per acabar formant els 25 metres de llarg de la peça final. El pastís de formatge 'XXV' promou el món rural i els productes de màxima qualitat de proximitat i emmarca l'esdeveniment en la II Farmlab Week, organitzada per la Fundació Itinerarium i els ajuntaments de Rupit, l'Esquirol i Tavertet. Una setmana de promoció del món rural amb l'ús de les noves tecnologies i la sostenibilitat.
En trobareu més informació en aquest enllaç.