Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La pastisseria Trias fa el Millor Xuixo del món

Joaquim Trias, quarta generació de pastissers, es proclama vencedor de la cinquena edició del concurs

Els guardonats a l'edició d'enguany

Els guardonats a l'edició d'enguany

El Concurs Mundial del Xuixo ja té guanyador. La pastisseria Trias de Santa Coloma de Farners s'ha proclamat vencedora de la cinquena edició del concurs. La pastisseria, que va ser fundada l'any 1908, actualment és dirigida per Joaquim Trias, quarta generació de pastissers.

Celebrat a Girona a càrrec de Monkey Communications en col·laboració amb l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), el concurs està obert a professionals que disposin d'un punt de venda al públic com a pastisseries, fleques o restaurants.

Amb l'objectiu de seleccionar el millor xuixo, el jurat –dirigit per Olivier Fernández, director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB)– ha valorat diversos aspectes, com la qualitat de la crema, l'interior (massa, fullat, esponjositat, etc.), la qualitat del fregit i el sabor.

Enguany, el jurat ha comptat amb professionals del sector com Assumpció Puig, neta de l'inventor del xuixo; Lluïsa Estrada, pastissera i professora de l'EPGB; Joan Camps, pastisser jubilat de Girona (Espiga d'Or); Pere Massana, xef del restaurant Massana; Gisela Bellart, guanyadora de la darrera edició del concurs; els periodistes Tana Collados (TV3) i Fernando Toda, director de Dulcypass, i la dietista Lídia Casademont.

A banda del concurs, en la jornada s'ha fet un xuixcooking –un taller d'elaboració de xuixos– a càrrec de la Pastisseria Triomf de Barcelona, guanyadora de la darrera edició.

Podeu trobar-ne tota la informació a la web de Xuixo.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: