CUINA.CAT
14/03/2019Els Tres Tombs
Carvalho és un personatge amb predilecció per la bona cuina, però com a detectiu té un esperit nostàlgic que es veu reflectit en la seva passió pels restaurants de tota la vida. Al llibre, el personatge beu en bars com Els Tres Tombs, que serveix com a parada per prendre la primera copa de la nit en un ambient tranquil, per demanar un aperitiu o per gaudir d'un menjar o sopar amb la família.
Glaciar
Un altre bar freqüentat pel detectiu renascut per Carlos Zanón a causa de l'aire que es respira al local, una essència que recorda a la Barcelona autèntica. Un bar que es manté intacte des de la seva obertura al 1929, amb música en directe els dijous i una vista privilegiada de la plaça que fa d'aquest lloc un espai ideal per anar-hi sol com en Carvalho o acompanyat. Tant si es va a prendre un café de bon matí com si es demana una canya a la nit, és una visita indispensable a una Barcelona profunda.
Cerveses
Més que un bar, el Bar Ramon apareix al llibre de Zanón per creacions com les cloïsses de sabor espectacular amb fumet de galeres, crancs, caps de llamàntol, llorer, ceba i vi blanc. El local també ofereix diverses tapes per gaudir una tarda amb els amics o per tastar el sabor de la cuina barcelonina del segle passat. L'ambient, amanit amb música blues, jazz i R&B, el converteix en un bar de pas on es gaudeix de la essència del local i, a la mateixa vegada, queda a la memòria del client per tornar si es dóna l'ocasió.
Bodega Fermín
Com bé diu el seu nom, la Bodega Fermín s'especialitza en vins, vermuts i cerveses, de les quals disposa de 7 tiradors de cervesa artesana. Situat a la Barceloneta, districte ple de història de la ciutat i anècdotes dels seus ciutadans, ha permés gaudir al detectiu Carvalho de una bona beguda acompanyada d'un plat de tapes. Local enfocat més aviat per als que viuen a Barcelona que no pas per als milers de turistes que visiten la ciutat anualment, per tal de poder passar el temps en una taverna de tota la vida.
Taverna Iberia
Part del paisatge urbanístic de la Barceloneta, Carlos Zanón descriu aquesta taverna com "un dels pocs locals que encara rep població aborigen" encara amb la popularitat de la ciutat per rebre turistes com a amenaça. Un mitjà de transport per tornar a la Barcelona dels anys 80, per gaudir de les tapes i el sabor espanyol "més autèntic" que es pot oferir en una gran ciutat en la que tenen més èxit els bars de copes i els restaurants per agradar als visitants.
Tapes
Bar Leo és un altre d'aquests llocs de la Barceloneta que es dedica més a la clientela local que no pas a la internacional. Regentat per la Leo, entranyable mestressa, afirma davant un plat de migas que és "una supervivent i una nostàlgica de la Barceloneta insalubre, pobra, però de la Barceloneta. En una ciutat moderna en la qual el temps passa molt de pressa, al Bar Leo és el contrari: l'ambient que es respira crea la sensació de que mai no ha passat el temps, que el local s'ha encallat en una època més tradicional i simple.
Concert a Milano
El Milano és un espai que uneix combinats de pel·lícula amb música en directe, un dels pocs reductes que mantenen viva aquesta opció. Encara que el detectiu Carvalho sent una indiferència cap a la música, gaudeix d'aquest local a causa de la seva afició a la bona beguda i, sobretot, al bon vi. Si, per altra banda, al client li agrada la beguda i la música, ha de treure un moment per visitar el Milano i descobrir un local excel·lent i amagat a la gran ciutat de Barcelona.
Caribbean
Hi ha racons a Barcelona que transporten al client fora de la ciutat per tal d'allunyar-lo de la gran massa de gent i el brogit de sons conformat per conversacions i sorolls de la metròpoli. El Caribbean és un d'aquests racons, un local inspirat en la cabina d'un vaixell anclat a l'Havana als anys 50, una escena que trenca amb la modernitat de Barcelona, a la vegada que ofereix una nit de begudes per gaudir a l'estil més caribeny.
Cocktail
Al llibre, Zanón parla d'un bar anomenat Harry's freqüentat per Carvalho. Actualment, aquest local té el nom de Solange Cocktails & Luxury Spirits, però no ha perdut la qualitat de les begudes que tant fascinava el detectiu. Professionals de la cocteleria i l'atenció cap al client, al local preval l'estil chic i les begudes més elaborades, disposades a guanyar-se el paladar del client i la seva aprovació com a una de les millors cocteleries de la ciutat.
The Green Spot
A aquesta nova versió de la vida del detectiu Carvalho, l'acompanya una vegada més el seu fidel escuder, l'entranyable Biscuter, però convertit al veganisme a causa del seu nou ideari d'esquerres. Convida en Carvalho a un local "veggie" barceloní, The Green Spot, on el detectiu tasta un bourguignon de bolets i castanyes amb pasta spätzle, que, no ho confessa, però li agrada. Considerat un restaurant vegetarià per a vegetarians i no vegetarians, fascina fins i tot els més carnívors.
Cafè de l'Òpera
El Cafè de l'Òpera és un d'aquests indrets que han sofert un gran canvi a causa de la massificació turística de Barcelona. Un bellíssim edifici noucentista que des del seu enclavament privilegiat, davant del Liceu, ara rep desenes de clients internacionals. Una estructura amb molta història que la seva clientela no reconeix, o no els interessa, però plena d'anècdotes interessants que expliquen part de la història de Barcelona.
Tapa i Àpat
Una de les especialitats espanyoles entra dins d'aquesta Barcelona transformada per tal d'agradar a la massa de turistes, ja que les tapes i la paella que ofereixen han interessat desde sempre a tota la quantitat de visitants de la ciutat. Tapes delicioses, casolanes, tradicionals i acabades de fer són el plat estrella d'un local que vol atreure des dels guiris més despreocupats fins als ciutadans de tota la vida.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: