Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El pollastre pota blava amb gamba de Vilanova representarà Catalunya a l'European Young Chef Award

Eric Montes, alumne de Jesuïtes Sant Ignasi, participarà a la final del certamen europeu, que tindrà lloc a finals de novembre a Portugal

Plat que representarà Catalunya al concurs europeu de cuina jove

Plat que representarà Catalunya al concurs europeu de cuina jove

La versió del pollastre pota blava amb gamba de Vilanova presentada per Eric Montes Fort, alumne de Jesuïtes Sant Ignasi, ha estat el plat més ben valorat pel jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, que dona accés a ser el representant català a la final del certamen European Young Chef Award, que se celebrarà del 23 al 25 de novembre a Braga, a la regió de Minho (Portugal). Aquest esdeveniment reuneix els guanyadors/es de concursos regionals d'arreu d'Europa per presentar i intercanviar coneixements sobre plats tradicionals i productes alimentaris locals de les seves regions i després competir proposant una reinterpretació de receptes tradicionals, jutjades per xefs i experts internacionals. El premi vol promoure innovacions en la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors de xefs per a les regions i productes alimentaris locals.

Versions de cuina tradicional

L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) va acollir el concurs entre els quatre finalistes d'escoles d'hostaleria i cuina del país que havien de fer una versió d'un plat de cuina tradicional catalana, fent especial èmfasi en el producte de proximitat i de temporada i en la sostenibilitat durant tot el procés d'elaboració del plat. El jurat va valorar aspectes com la tècnica en l'execució del plat, l'originalitat de la proposta i la connexió cultural del plat amb la zona d'on és típic.

Finalment, el pollastre pota blava amb gamba de Vilanova presentat per Eric Montes va ser el plat guanyador, mentre que el pollastre amb escamarlans presentat per Clara de Miguel, alumna del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística de l'EUHT StPOL, va quedar en segona posició. Els altres dos finalistes van presentar una versió de sípia a la bruta, a càrrec de Genís Santos, alumne de Joviat; i la Mascarada, presentat per Jordi Solé, alumne del CETT.

La participació del representant de Catalunya a l'European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per PRODECA (Promotora dels Aliments Catalans. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya) i per l'Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy).

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: